Cele mai COOL graffiti din București

Printre multele orașe ale lumii în care putem admira pereți desenați în tot felul de stiluri se numără și București. Astăzi, facem o călătorie prin Bucureștiul colorat, Bucureștiul ăla viu pe care îl vedem pe Instagram, Bucureștiul ăla cu mult graffiti.

Muralul POINT de pe Eremia Grigorescu

Probabil cel mai fotografiat mural din București. Este realizat de Sweet Damage Crew (Biex, Cage, Recis, Lost.Optics, Pandele, Shatran și Boeme). „Nu există un proiect cu care să ne mândrim în mod special, dar aș putea menționa aici, poate, cel mai cunoscut mural al nostru, cel de pe strada Eremia Grigorescu: „Make a point”, realizat în 2015 pe calcanul Hub-ului si teatrului alternativ POINT. Este vorba despre cel cu fata care își desenează propriul univers pe geamul pe care îl ține în mână”, spune Cage intr-un interviu.

Frumoasa adormită din grădina maicii

“Frumoasa adormită din grădina maicii domnului e evident România prădată de proprii ei oameni care o vând bucată cu bucată marilor corporații exploatatoare. Poate pădurarul ar reprezenta un posibil prinț, făt frumos care să o trezească din adormirea în care zace. Dar prințul pădurar primește un glonț, în loc de o decorare. Are o mică găurică în zona inimii.” Lucrarea este realizata de Irlo și Kero, doi dintre pionierii scenei locale de street art și graffiti.

Moira – pictura murala pe bulevardul Dimitrie Cantemir (nr. 23, bl. 2)

Pe bulevardul Dimitrie Cantemir, Recis, membru Sweet Damage Crew, a pictat pe un perete de 250 mp o lucrare care o sa iti atraga cu siguranta atentia daca treci prin zona. Este o lucrare inspirată din motive tradiționale, din viața satului și prezența femeilor de altă dată la șezători. Desenul întruchipează o fată tânără care toarce, reinterpretată în maniera proprie a artistului. Este un melanj între vechiul tradițional și noul contemporan, transpus prin culoare, decalaje, suprapuneri și efecte.

Bird of Freedom Paradise by Okuda in Bucharest

Pictura murală din București face parte dintr-un proiect mai amplu “Murales para la Libertad” (Ziduri pentru Libertate) al ambasadelor Spaniei din Budapesta, Sofia și București. În toate aceste orașe au fost create picturi murale care să păstreze vie memoria diplomaților spanioli care au încercat să împuțineze numărul victimelor Holocaustului

Strada Arthur Verona

Una dintre cele mai colorate străzi din București. Asta pentru că la fiecare început de vară în cadrul Street Delivery București mai mulți artiști colorează strada. Dacă mergeti prin zona o sa va bucurati de ce au facut Lost.Optics și Pren. Împreună, ei au construit in 2019, o frescă dedicată poeziei ascunse printre străzile orașului.

Vezi mai multe aici!

Categorii Lifestyle