Cele mai colorate destinații pentru vacanțele din acest an

cele mai colorate destinatii

Ne place la nebunie să descoperim destinații inedite, pline de aventuri, de locuri care arată spectaculos, de culoare. Și cum știm că și voi ați inclus câteva excursii și vacanțe de poveste pe lista de rezoluții pentru 2018, astăzi ne-am gândit să vă pregătim un ghid al destinațiilor must see.

Mai mult sau mai puțin cunoscute în rândul turiștilor, cele zece locuri din lista de mai jos sunt foarte colorate, au o arhitectură interesantă și, în mod sigur, vă vor transforma contul de Instagram.

Burano, Italia

Culorile acestei minunate insule venețiene ies în evidență imediat, așa că, dacă ajungi în această parte a Italiei, e musai să faci un popas aici. Conform legendelor locale, oamenii din Burano și-au vopsit casele în culori aprinse – tonuri de galben, mov, portocaliu, roșu –  pentru a le identifica mai bine atunci când sunt pe mare, la pescuit, și trebuie să se întoarcă pe ceață. Acum, tradiția a devenit lege în Burano. Dacă cineva își cumpără casă pe insulă și vrea să o picteze, trebuie să ceară aprobare de la autoritățile care îi vor aloca o culoare. Bineînțeles, una la fel de țipătoare.

Willemstad, Curaçao

Willemstad, capitala insulei Curaçao, poate intra cu încredere în cursa pentru cel mai colorat oraș al lumii, însă cea mai tare parte e, cu siguranță, povestea din spatele acestor clădiri pline de culoare. Fiind colonie olandeză, Willemstad era condus în secolul al XIX-lea de un guvernator care, convins că albul îi cauzează migrene, a dat un decret conform căruia toate casele trebuiau să fie vopsite în orice altă culoare. Astăzi, orașul, a cărui arhitectură seamănă foarte mult cu cea a Amsterdamului, face parte din Patrimoniul UNESCO.

Jodhpur, India

Jodhpur, orașul albastru al Indiei, situat la aproximativ 600 de kilometri de New Delhi, amintește de sistemul indian al castelor. În trecut, brahmanii, oameni care făceau parte din cea mai înaltă dintre cele patru caste indiene, își vopseau casele cu albastru pentru a le deosebi de locuințele celor din clasele inferioare. În timp, toți au început să își picteze casele în nuanțe de albastru.

Trinidad, Cuba

Situat pe malul Mării Caraibilor, în provincia Sancti Spiritus, Trinidad este, alături de Havana, unul dintre cele mai frumoase și colorate orașe din Cuba. Multe dintre clădiri sunt păstrate din secolul al XVI-lea (de altfel, orașul a fost fondat pe 23 decembrie 1514), iar culorile lor reflectă specificul naturii din Trinidad: albastrul mării, galbenul soarelui și verdele trestiei de zahăr.

Valparaíso, Chile

Poetul Pablo Neruda era fascinat de acest oraș pictat în culori vibrante, în care s-a și ascuns o perioadă, pe vremea când era urmărit de autoritățile conduse de președintele Videla. Portul istoric al orașului face parte din Patrimoniul UNESCO.

Chefchaouen, Maroc

Cu siguranță ați văzut și voi acele trepte mărginite de pereți vopsiți în albastru și v-ați dorit să vă rătăciți prin acele colțuri fascinante. Iar despre poze nici nu mai vorbim, parcă toate ies perfect acolo. Chefchaouen este orașul „responsabil” pentru atâtea minunății, așa că, dacă plănuiți un tur al Marocului, treceți pe lista și acest loc superb din nord-vestul țării, situat la mică distanță de Tanger.

Buenos Aires, Argentina

Cartierul La Boca din Buenos Aires este celebru pentru casele sale pictate în culori vibrante, dar și pentru mixul cultural și atmosfera veselă de aici. Cu toate că este unul dintre cele mai populare locuri din Buenos Aires, e destul de riscant pentru turiști să umble singuri prin acest barrio, motiv pentru care autoritățile recomandă tururile organizate de ghizi.

Cape Town, Africa de Sud

Cape Town este cu totul un oraș minunat, dar, dacă vreți un loc pentru poze colorate, mergeți în suburbia istorică Bo-Kaap, Zona a fost renovată și e plină străduțe pietruite și case în nuanțe aprinse.

Vernazza, Italia

Am ales doar Vernazza, dar toate orășelele (Monterosso al Mare, Corniglia, Manarola și Riomaggiore) din regiunea Cinque Terre din Italia sunt colorate și arată la fel de bine. Iar combinația dintre munte și mare de aici e absolut spectaculoasă!

Copenhaga, Danemarca

Danezii sunt incluși frecvent în topurile celor mai fericiți oameni de pe planetă și, în mod sigur, faptul că locuiesc într-o țară frumoasă contribuie la starea lor de bucurie generală. Iar Copenhaga își merită clar locul în topul celor mai colorate orașe ale lumii, doar uitați-vă la portul Nyhavn!

Foto: hepta.ro

Categorii Lifestyle