Cele mai ciudate 7 filme horror pentru noaptea de Halloween

Nu sunt cea mai mare fană a filmelor horror, pe motiv că da, țip destul de tare (colega mea, Cătălina, a promis că nu mai merge cu mine la astfel de filme, ca să nu o fac de rușine :D)! Dar am bifat de-a lungul timpului câteva titluri care m-au făcut să nu mai dorm niște nopți la rând, așa că, dacă plănuiți o noapte de Halloween cu gașca, acasă, iată care sunt filmele care vă vor face să trăiți… senzații tari… de groază!

The Loved Ones

Primul lungmetraj al regizorului Sean Byrne, The Loved Ones este cea mai bună dovadă a faptului că nu trebuie să refuzi niciodată o fată care te invită la bal. Dar niciodată, pentru că, în caz contrar, seara ta de glorie se poate transforma într-un lung șir de întâmplări macabre. După ce Brent (Xavier Samuel), un tânăr deja tulburat de întâmplările trecutului, refuză invitația la bal a unei colege, Lola (Robin McLeavy), tânăra pune la cale un plan violent de răzbunare. The Loved Ones a câștigat trofeul People’s Choice Award, la Toronto Film Festival, și a fost nominalizat la alte competiții dedicate peliculelor horror & fantasy.

The Skin I Live In / La piel que habito

Pedro Almodóvar este cunoscut mai degrabă pentru dramele sale memorabile (Julieta, Los Abrazos Rotos) decât pentru filme înfricoșătoare, însă La piel que habito este o poveste care chiar îți va da fiori, chiar dacă nu are neapărat demoni, case bântuite sau exorcizări. După ce soția sa moare într-un incendiu, omul de știință Robert Ledgard (Antonio Banderas) își dedică tot timpul experimentelor, încercând să creeze un nou tip de piele, care să reziste la arsuri și răni de tot felul. „Cobaiul” lui este o femeie misterioasă, obiectul obsesiilor lui Ledgard, care pare să nu aibă limite în demersurile sale.

The Strange Colour of Your Body’s Tears / L’étrange couleur des larmes de ton corps

Probabil cel mai bizar film horror pe care l-am văzut în ultima vreme, o peliculă cu de toate: mister, erotism tipic filmelor europene, close-up-uri tulburătoare, halucinații, suspans! După ce ajunge acasă și descoperă că soția lui a dispărut, un bărbat (Klaus Tange) este atras într-un joc încurcat, prins în labirintul din clădirea blocului în care locuiește. În scurt timp, acesta începe să primească mesaje criptice de la vecini misterioși și cele mai groaznice fantezii ale sale se transformă în realitate.

Maniac

Chiar când lumea părea un loc bun și sigur, un criminal în serie obsedat de scalpuri se întoarce la vânătoare. Frank (Elijah Wood) este aparent un proprietar de magazine de manechine total inocent. Viața lui ia o turnură neașteptată în clipa în care Anna (Nora Arnedezer), o tânără artistă, vine la magazinul său și îi cere ajutorul pentru o expoziție. Pe măsură ce prietenia dintre cei doi evoluează, încep să iasă la suprafață și instinctele criminale ale lui Frank.

The Girl Next Door (2007)

Nu, nu vorbim despre comedia romantică din 2004, cu Elisha Cutbert în rolul principal, ci despre ecranizarea romanului omonim al lui Jack Ketchum, lansată în 2007 și inspirată din fapte reale care au șocat Statele Unite în anii ’60. Filmul urmărește povestea unei tinere abuzate de mătușa sa, o femeie fără scrupule, și de copiii acesteia. Tortura la care este supusă Meg (Blythe Auffarth) este absolut îngrozitoare, iar finalul peliculei este cel puțin șocant.

La cinema

Iar dacă plănuiești să îți petreci Halloween-ul la cinema, îți propunem două filme noi, lansate în această lună, care în mod sigur te vor ține cu sufletul la gură.

Mother! (Premiera: 20 octombrie)

În regia lui Darren Aronofsky, Mother! este unul dintre filmele despre care se vorbește cel mai mult în acest moment. Unii îl adoră, alții îl consideră extrem de ciudat. Pelicula, un thriller psihologic care promite să ne îngrozească, explorează povestea lui cuplu, Grace (Jennifer Lawrence) și Eli (Javier Bardem), care începe să primească vizitele unor necunoscuți misterioși. În scurt timp, în casa lor liniștită, pe care Grace o considera paradisul, încep să se petreacă lucruri înfricoșătoare.

Jigsaw (Premiera: 27 octombrie)

Ce lună mai bună să lansezi un film cu sadicul Jigsaw decât octombrie? După mai bine de zece ani de la moartea sa, tot mai multe cadavre încep să apară în oraș. Și toate poartă „semnătura” terifiantă a lui Jigsaw (Tobin Bell). Dar cum este posibil? Aparent, Jigsaw nu mai este de un deceniu…

Foto: outnow.ch

Categorii Lifestyle