Cele mai bune seriale noi ale momentului

Sfârșitul acesta de primăvară este unul foarte bun pentru pasionații de seriale, de weekenduri de bingeing în fața televizorului și asta pentru că în fiecare săptămână pare că se mai lansează o nouă producție foarte cool și interesantă. Aproape că nici nu mai ai timp de pauză.

Și ca și când asta nu ar fi fost îndeajuns, pe 5 iunie, blessed be the fruit, revine The Handmaid’s Tale, iar pe 10 iunie le așteptăm și pe cele mai tari fete din Monterey, în al doilea sezon din Big Little Lies. Însă despre acestea și despre toate lansările-hit ale verii vom vorbi în scurtă vreme, acum însă, este momentul să ne concentrăm asupra celor mai bune titluri ale momentului.

Catch-22

Despre Catch-22 v-am povestit și acum câteva săptămâni sau, mai bine spus, v-a povestit actorul Kyle Chandler în interviul de aici. Bazată pe romanul cu același nume al lui Joseph Heller, mini-seria îl are ca producător executiv pe George Clooney, premiat cu Oscar și cu Globul de Aur (Up in the Air, The Ides of March), care interpretează și unul dintre rolurile principale. Clooney joacă alături de Christopher Abbott, Grant Heslov, Kyle Chandler, Hugh Laurie și Giancarlo Giannini – nominalizat la Oscar (Quantum of Solace/ Partea lui de consolare, Casino Royale). Catch-22 urmărește aventurile și peripețiile unui escadron american aflat în Italia, în timpul celui De-al Doilea Război Mondial. Eroul este Yossarian (Abbott), un bombardier al cărui țel, de fiecare dată când are o misiune, este de a „se întoarce viu”. Șansele lui de reușită devin din ce în ce mai mici din cauza colonelului Cathcart (Chandler), care crește numărul misiunilor în care îi trimite pe oamenii săi. Mai periculoasă decât nemții aflați în retragere, adevăratul inamic pentru Yosarrian și grupul lui divers de prieteni, este birocrația din armată, care sfidează logica în orice moment. Disponibil pe HBO GO.

Dead to Me

Christina Applegate și Linda Cardellini joacă în noul serial Netflix Dead to Me, o poveste care mi s-a părut destul de light în primul episod, dar care s-a dovedit o comedie neagră tare întortocheată ulterior. Jen (Christina Applegate) este mama a doi copii, o văduvă sarcastică, determinată să afle adevărul despre moartea soțului ei în urma unui accident de mașină, în care criminalul a fugit. Durerea o împinge pe Jen într-o zonă de-a dreptul obsesivă și, pe alocuri, chiar amuzantă. La polul opus este Judy (Linda Cardellini), o optimistă cu spirit liber care a suferit o pierdere recentă. Atunci când cele două femei se cunosc la întâlnirea unui grup de sprijin, devin prietene bune, în ciuda personalităților lor diferite. Însă Judy ascunde un secret șocant, de care se străduiește cu disperare să o protejeze pe Jen… pentru binele amândurora.

Chernobyl

Știu că este încă prea devreme să mă pronunț, însă, dacă la final de an vom face un top al celor mai bune seriale noi lansate în 2019, Chernobyl va fi cu siguranță în primele trei poziții. Un serial copleșitor, impecabil documentat și prezentat de echipa condusă de Craig Mazin și de regizorul Johan Renck. Pe 26 aprilie 1986, în centrala nucleară Cernobîl din Ucraina, Uniunea Sovietică, a avut loc o explozie masivă care a eliberat material radioactiv de-a lungul Belarusiei, Rusiei și Ucrainei, purtat de vânt până în țările din Scandinavia și din Europa de Vest. Serialul spune povestea dramatică a acestui accident nuclear, una din cele mai groaznice catastrofe create de om din istorie, a oamenilor curajoși care au făcut sacrificii incredibile pentru a salva Europa de un dezastru de neimaginat, dar și a autorităților sovietice care au făcut tot posibilul să mușamalizeze incidentul și să ascundă adevărul din spatele acestei tragedii.

Hanna

Nici cei de la Amazon Prime nu se lasă mai prejos și ne propun un thriller absolut captivant, un coming-of-age drama cu un subiect foarte interesant. Hanna (Esme Creed-Miles) este o puștoaică foarte inteligentă, crescută de tatăl ei în pădure, în mijlocul sălbăticiei, unde a fost transformată într-o mașină de ucis. Cu o armată întreagă pe urmele sale, Hanna încearcă să supraviețuiască și să afle adevărul despre cine este ea, de fapt.

The Society

În urmă cu șase luni erau niște simpli copii, liceeni care se bucurau de viața de adolescent, cu toate provocările sale. Acum însă, toți adulții din West Ham au dispărut într-un mod misterior, iar tinerii se trezesc peste noapte cu o libertate absolută. O libertate care vine la pachet cu numeroase pericole. O nevoie de ordine. De construire a unei noi societăți. Disponibil pe Netflix.

Foto: Netflix, HBO, Amazon

Categorii Lifestyle