Cele mai bune măști home made pentru regenerarea părului

Conform studiilor, părul nostru crește în medie cu un centimetru pe lună, 12 centimetri pe an, iar pierderea normală este de 100 de fire pe zi. Există însă și soluții pentru a accelera creșterea părului și pentru a-l face mai sănătos și frumos. Iată câteva măști naturale pe care le poate prepara oricine acasă!

Iată câteva produse pe care trebuie să le incluzi în rutina ta de îngrijire, pentru a avea un păr frumos și sănătos!

Masca de păr cu ulei de ricin

Uleiul de ricin stimulează rădăcina și regenerează firul de păr. Așadar, poți prepara o mască din 2 linguri de ulei de ricin, o fiolă de vitamina A, 3 capsule de vitamina E și o lingură de miere. Conținutul se aplică la rădăcină, pe scalp, și pe lungimea firului de păr și  se lasă să acționeze între 30 și 60 de minute. Se spală masca apoi cu apă călduță și se clătește cu apă rece. Tratamentul cu această mască este recomandat o dată pe săptămână, până când părul s-a regenerat în totalitate.

Masca de păr cu banane

Datorită concentrației mari de potasiu, vitaminele A, E și C, bananele sunt benefice și pentru podoaba capilară. Amestecă două banane coapte bine cu 2-3 linguri de ulei de migdale, aplică masca pe păr și las-o să acționeze 30 de minute. Pentru rezultate vizibile, este recomandată folosirea acestei măști o dată pe săptămână.

Masca de păr cu ulei de măsline

Uleiul de măsline presat la rece este benefic refacerii structurii firului de păr. Așadar, poți amesteca 3 linguri de ulei de măsline extravirgin cu o lingură de ulei de ricin și poți adăuga și o fiolă de vitamina A. Masca astfel obținută este aplicată pe pe pielea capului și pe lungimea firului de păr. E recomandat să o lasam să acționeze chiar și câteva ore, apoi părul se spală cu apă călduță din abundență. Această mască este recomandată cam de două ori pe lună, iar rezultatul va fi uluitor.