Cele mai bune destinaţii pentru vacanțele din 2019

Nici nu s-a terminat bine vacanța de Crăciun și da, noi deja ne gândim la noi aventuri în jurul lumii.

De curând, Condé Nast Traveler a publicat topul celor mai căutate pe Google destinații ale anului 2018. Au fost luate în calcul căutările utilizatorilor din toată lumea, iar rezultatele stau cam așa:

  • Italia (și căutări adiacente despre costul unei excursii în Italia, filme despre vacanțe în Italia sau traseu pentru vacanțele în Italia);
  • Paris, Franța (cei care au căutat această destinație au Google-uit și informații despre o vacanță în doi la Paris);
  • Islanda (o destinație care capătă tot mai multă popularitate în rândul turiștilor și care a fost asociată căutărilor despre aurora boreală);
  • Insulele Bahamas (care cel mai probabil au câștigat teren datorită căutărilor din Statele Unite);
  • Irlanda (dealuri verzi, castele de poveste, orașe în care distracția e pe primul plan: cum să nu îți dorești o vacanță în Irlanda?);
  • Las Vegas, Nevada, Statele Unite ale Americii (pe lângă magia cazinourilor – pentru că, evident, cine nu ar vrea să se îmbogățească? – utilizatorii au căutat și filme despre Las Vegas);
  • Bora Bora, Polinezia Franceză (Bora Bora all inclusive a fost o altă căutare frecventă pe Google);
  • New York, Statele Unite ale Americii (căutarea a fost asociată celor de genul: vacanță low budget la New York);
  • New Orleans, Louisiana, Statele Unite ale Americii (iar completarea de la New Orleans a fost aproape de fiecare dată celebra… Bourbon Street);
  • Spania (A spus cineva Madrid sau Barcelona? Mergem!).

Pe lângă destinațiile populare pe Google în 2018, pe care, evident, le avem și noi pe bucket-list, pentru topul de mai jos am răscolit internetul și am făcut o selecție a locurilor în care se vor întâmpla lucruri faine în 2019. De la St. Patrick’s Day în Irlanda pentru primăvară, la Oktoberfestul din Munchen în septembrie, îți propunem câteva destinații perfecte pentru vacanțele de anul viitor.

Ianuarie & februarie: Maroc

Dacă nu ești un fan al gerului și al zăpezii, lunile de iarnă sunt excelente pentru a vizita țările calde. Iar Marocul este un pachet complet: are o cultură fascinantă, exotism, peisaje spectaculoase, bazaruri cu tot felul de mărunțișuri, un port grozav în Essaouira și un Marrakesh de ale cărui culori te vei îndrăgosti pentru totdeauna.

Februarie: Veneția, Italia

Pentru luna februarie avem o destinație care are de toate: romantism (pentru că Valentine’s Day, evident), cultură și distracție cât cuprinde. Carnavalul de la Veneția este o experiență ce merită trăită măcar o dată, așa că, dacă îți face cu ochiul această variantă, caută niște bilete de avion în perioada 16 februarie – 5 martie, când va avea loc ediția din 2019. Ah, și nu uita să îți iei o mască venețiană la tine!

Martie: Dublin, Irlanda

Dacă vrei să sărbătorești St. Patrick’s Day în cel mai autentic mod cu putință, fă cumva astfel încât să fii în Dublin pe 17 martie. Vor fi spiriduși, oameni îmbrăcați în verde, dansuri, parade și mese copioase, urmate de muuultă distracție în puburile irlandeze.

Martie: India

Dacă îți dorești o variantă un pic mai exotică pentru vacanța de primăvară, pe 20 și 21 martie, în India, oamenii petrec în stradă, la Holi Festival. E modul indienilor de a celebra sfârșitul iernii, cu dansuri, mâncare condimentată și, desigur, multe, multe culori.

Aprilie: Penang, Malaezia

Penangul se numără printre cele mai bune destinații pentru iubitorii de street food, așa că o vacanță aici va fi cu siguranță o experiență culinară aparte. Bonus: în aprilie nu este atât de aglomerat și nici temperaturile nu sunt extreme, ceea ce înseamnă că te vei bucura în ritmul tău de toate minunățiile Malaeziei.

Mai: Sevilia, Spania

Sa înceapă fiesta! Pe lângă faptul că este un oraș cu o arhitectură incredibilă, Sevilia te așteaptă între 4 și 11 mai 2019 cu un festival al distracției. Pregătește-te pentru dansuri în stradă până-n zorii zilei și muuultă sangria.

Iunie: Islanda

Când temperaturile încep să crească la noi, o vacanță într-un loc răcoros ar putea fi o idee excelentă. În plus, după cum spuneam și mai sus, turismul în Islanda este în plină expansiune, așa că dă o fugă acolo înainte să înceapă să meargă toată lumea.

Iulie: Dubrovnik, Croația

Croația începe să câștige tot mai mult teren în fața destinațiilor de vară din Grecia și Turcia și bine face! Are istorie, are peisaje superbe (o plimbare cu maşina pe Coasta Dalmată este un must!) şi mâncare excelentă. Iar în Dubrovnik s-a filmat Game of Thrones, aşa că o excursie în King’s Landing ar fi o experienţă pe cinste.

August: Barcelona, Spania

Barcelona este o idee bună în orice perioadă a anului, dar în august te poţi bucura şi de plajă. Şi cu ocazia asta, cine ştie, poate prinzi şi reducerile de vară ale magazinelor (care încep din iulie).

Septembrie: Coasta Amalfi, Italia

Cât temperaturile încă sunt plăcute, dar valul de turişti se mai duce, fă-ţi bagajele pentru Amalfi. Ravello, Sorrento, Positano, Amalfi şi Atrani, mare, soare, pizza, paste… cum să refuzi aşa ceva?

Octombrie: Munchen, Germania

Dacă iubeşti berea şi distracţia, Munchen este the place to be în toamna lui 2019. Oktoberfest începe de pe 21 septembrie şi se termină pe 6 octombrie.

Noiembrie: Bologna, Italia

Regiunea Emilia Romagna şi Bologna în special sunt cunoscute pentru bucătăria desăvârşită, aşa că o vacanţă aici o să fie întotdeauna un răsfăţ culinar. Dar noiembrie e un moment numai bun pentru un city-break bolognez şi asta pentru că între 14 şi 17 noiembrie aici are loc Cioccoshow – Festa Del Cioccolato. Practic raiul iubitorilor de ciocolată…

Decembrie: Viena, Austria

Şi în decembrie… toate drumurile duc… la Târgul de Crăciun. Iar cel de la Viena este renumit în întreaga lume.

Foto: hepta.ro

Categorii Lifestyle