Cele mai bune destinații pentru vacanța de iarnă? Vedetele şi bloggerii ne spun care sunt preferatele lor!

Pentru că mai sunt doar câteva zile până la Crăciun și toată lumea se gândește la vacanța de iarnă, Sonia Argint Ionescu, Sore Mihalache, Dragoș Bucurenci, Diana Enciu & Alina Tanasă (fabulousmuses.net), Alexandra Stan și Tatiana Ernuțeanu ne spun care sunt destinațiile lor preferate pentru o escapadă festivă absolut spectaculoasă. Așadar, cine are nevoie de un strop de inspirație?

Sonia Argint Ionescu: „În Franța, în localitatea Morzine, ne-am petrecut o vacanță de iarnă senzațională. Am stat într-o cabană, undeva lângă o pădure, iar de acolo am urcat la Avoriaz, o stațiune de schi aflată la o altitudine mai mare, unde nu aveau acces mașinile și practic toată lumea se deplasa pe schiuri sau pe jos. A nins trei zile ca în povești și aproape că nu ne mai venea să plecăm. Acolo, în creierii munților, am mâncat la un restaurant o specialitate numită raclette, adică o bucată de brânză prinsă pe un suport către care este îndreptată o flacără ce topește brânza. Brânza topită astfel se ia cu un cuțit și se pune pe pâine sau alte preparate, rezultatul e absolut delicios. ”

Sore Mihalache: „Îmi aduc aminte cu drag de o vacanţă în Italia, unde am făcut snowboard timp de două săptămâni. Recomand amatorilor de sporturi de iarnă orice destinaţie turistică montană din Italia pentru pârtiile kilometrice, serviciile ireproşabile şi oamenii cu bun simț. Eu mi-am pierdut telefonul pe pârtie şi l-am găsit returnat la telecabină de către un schior. Am fost, recunosc, foarte surprinsă de gest.”

Dragoș Bucurenci: „Eu iarna prefer țările calde, iar una dintre cele mai frumoase vacanțe de iarnă le-am petrecut în Thailanda. M-am îndrăgostit iremediabil de peisajele ei spectaculoase și de oamenii zâmbitori care le locuiesc. Cei mai mulți turiști preferă insulele din sud, dar eu vă recomand să dați o șansă și Triunghiului de Aur din nord. Lângă Chiang Mai puteți face escaladă în munții din Mae On cu ThailandClimbing.com într-un loc căruia i se zice La Calul Nebun, după forma cabalină a unei stânci care-l străjuiește. Tot în nord, proiectul Flight of the Gibbon (www.treetopasia.com) vă permite să explorați pădurea subtropicală în zbor de tiroliană. Sunt peste cinci kilometri de cabluri legate la diferite înălțimi, iar perspectivele pe care ți le oferă fiecare cursă sunt amuțitoare. E o experiență de neratat. Iar dacă e să vorbim de insule, și aici vă recomand să evitați puhoiul de turiști din Ko Phi Phi și Ko Samui și să dați o șansă unei insule din sud-vest. Ko Mak a fost multă vreme un secret bine păstrat al europenilor călători în Thailanda și rămâne și astăzi una dintre insulele suficient de sălbatice ca să merite efortul de a face drumul până acolo, dar suficient de bine amenajate turistic ca să facă și sejurul la fel de plăcut.”

Diana Enciu: „Florenţa! Am petrecut în patru şi a fost divin! Mereu recomand Airbnb. Găseşti cele mai cool case şi ai parte de o experienţă mult mai personală. Ce ai de bifat? Mergi la Luisaviaroma, Caffe Gilli, Gucci Cafe, do the aperitivo ORIUNDE, bea o cafea pe un rooftop – La Terrazza sau la un bar cu super view, Golden View Open Bar – şi mănâncă cât mai puţin central, orice osteria cu iz cât mai autentic găseşti e de încercat.”

Alina Tanasă: „Subscriu la ce a scris Diana şi recomand Londra pentru o vacanţă de iarnă de neuitat. Este cel mai frumos oraş din Europa în perioada sărbătorilor. Am fost acum doi ani cu soţul meu şi a fost de vis. Despre cazare, și eu recomand Airbnb. Londra e scumpă şi hotelurile care sunt frumoase sunt extrem de scumpe. În schimb, puteți găsi apartamente super OK. Să nu ratați o plimbare prin Shoreditch şi un ceai la Sketch.”

Alexandra Stan: „Cea mai frumoasă vacanță de iarnă a fost în Budapesta, cu prietenii, acum vreo doi-trei ani. Chiar dacă era foarte, foarte frig. Sunt multe party-uri şi târguri de iarnă în Budapesta şi este plin de turişti cu chef de distracţie. În plus, seara te poţi relaxa la minunatul Spa cu apă termală.”

Tatiana Ernuțeanu: „Nu ştiu dacă e cel mai frumos loc, însă Berlinul este printre preferate. Are atmosfera pe care eu o caut. De neratat ar fi, doar dacă te documentezi înainte, Zagreus Projekt, o galerie de artă, în al cărui concept intră şi o cină-gourmet. La fiecare două luni, proprietarul expune un nou artist, o nouă instalaţie şi împreună cu artistul organizează această cină, cu un meniu inspirat, pentru un grup de vizitatori. Şi neapărat de savurat Spaghetti Ice Cream din Markthalle Neun.”

Foto: hepta.ro

Categorii Lifestyle