Cele mai bune destinații în care să pleci cu gașca de prieteni

split croatia

Aceste locuri sunt cele mai potrivite pentru o vacanță alături de grupul tău de prieteni. Fie că sunteți backpackers profesioniști sau vă place confortul unei călătorii de cinci stele, aceste destinații vă oferă nenumărate posibilități de distracție, de relaxare, de vizitat  cele mai frumoase obiective turistice și de testat cele mai bune mâncăruri și vinuri.

Split, Croația

split

Croația este unul dingre locurile subapreciate de pe coasta mediteraneană. Capitala dalmată este plina de atracții potrivite oricărui turist – se poate face hiking în munții Biokovo, degustare de vinuri pentru oenologii amatori, iar plaja orașului este iconică. Iubitorii de artefacte istorice se pot simți ca peștele în apă, întreg orașul este, de fapt, un mzueu în aer liber, cu situri arheologice care datează încă de pe vremea romanilor. În plus, este o destinație ieftină, spre deosebire de celelalte țări turistice europene.

Bangkok, Thailanda

bangkok

@traveller365com

Capitala Thailandei captivează milioane de turiști anual. Mulți văd Bangkokul drept o destinație a tuturor posibilităților, cu noile cartiere hipster care se dezvoltă de la an la an, cu street-food-ul celebru și cu miile de magazine în care poți face shopping până la epuizare cu bani puțini. Și să nu uităm de masajul thailandez.

Porto, Portugalia

porto

@sergio_alarconnordio

Centrul istoric al orașului Porto face parte din patrimoniul UNESCO. De asemenea, de neratat în Porto este scena gastronomică – de încercat codul sărat, o specialitate locală. E obligatorie o plimbare prin zona Ribeira, une se pot degusta celebrele vinuri de Porto.

Costa Brava, Spania

costa brava

Localizată la nord-est de Barcelona, regiunea Costa Brava are cele mai frumoase plaje. De asemenea, printre obiectivele turistice celebre se mai numără faimosul Muzeu Salvador Dali din Figueres, locul în care este și înhumat artistul suprarealist. Pe lângă capitalul de cultură, istorie și plaje, Costa Brava oferă și nenumărate baruri și restaurante cu cea mai bună mâncare.

Gent, Belgia

ghent belgia

@tom.sterckx76

Este un oraș fermecător, în care se pot explora nenumăratele situri istorice, iar printre obiectivele de neratat se află Catedrala St. Bavo. Se pot face incursiuni la shopping și plimbări lungi pe maul râului care traverseaza orașul, iluminat feeric noaptea. Mâncarea este foarte bună aici, de asemenea.

Foto: Hepta

Categorii Lifestyle