Cele mai bune destinații de schi din Europa pentru sezonul 2020

schi europa

European Best Destinations, site-ul Comisiei Europene ce se ocupă de promovarea destinațiilor de călătorii de pe bătrânul continent, a acordat titlul pentru Cea mai bună stațiune de schi către Alpe d’Huez, din Grenoble, Franța.

La realizarea topului Celor mai bune destinații de schi au luat parte 120 000 de pasionați de calatorii, iar primele 15 locuri menționate vor fi promovate în decursul anului viitor către un public format din 6 milioane de pasionați de turism, către instituții media și profesioniști din turism.

Dintre cei 15 finaliști fac parte: Avoriaz (Morzine, Franța), Zermatt (Elveția), Val Thorens (Franța), Cortina d’Ampezzo (Italia), Crans-Montana (Elveția), Kitzbühel (Austria), La Plagne (Franța), Livigno (Italia), Skicircus Saalbach Hinterglemm Leogang Fieberbrunn (Austria), SkiWelt Wilder Kaiser-Brixental (Austria), Val d’Isere (Franța), St. Moritz (Elveția), Samnaun-Ischgl (Elveția), Jungfrau (Elveția) și Davos-Klosters (Elveția).

Stațiunea câștigătoare, Alpe d’Huez, este combinația perfectă dintre distracție, relaxare și sport și este locul potrivit atât pentru familii, cât și pentru grupurile de prieteni, cupluri, începători sau schiori experimentați. De asemenea, este destinația de schi care garantează zăpada.

Skiwelt Wilder Kaiser – Brixental din Austria se afla de asemenea, în fruntea listei celor mai bune destinații deschi din Europa. Este una dintre cele mai mari și moderne stațiuni de schi din lume, cu aproape 300 de kilometri de pârtie. De asemenea, are cel mai bun raport calitate-preț din Austria.


Situată la 2300 de metri, Val Thorens, din Franța, este cea mai înaltă stațiune de schi din Europa și însumează 600 de kilomteri de pârtie (Trois Vallées). Val Thorens a fost desemnată de patru ori Cea mai bună destinație de schi din Europa și face parte frecvent din topul Celor mai bune stațiuni montane din lume.

View this post on Instagram

#Repost @leaabroo : Val Thorens on fire 🔥 #nofilter

A post shared by ❄️ Val Thorens ❄️ (@val_thorens) on

Livigno Ski Resort din Alta Valtellina – Lombardia, Italia, are 115 kilomteri de pârtii de schi (de la 1800 la 2900 de metri), dintre care 12 pârtii negre, 37 roșii și 27 albastre, deservite de șase telecabine, 14 instalații de telescaun și 11 ski lifts. În Livigno, sezonul de schi începe devreme și se termină târziu, amatorii putând să practice sporturile de iarnă din toamnă și până în luna mai.

Crans-Montana (Elveția) se află în top 5 cele mai bune destinații de schi din Europa și ocupă primul loc în rândul celor mai bune destinatii de schi din Elveția. Situată la o altitudine cuprinsă între 1500-3000 de metri, regiunea de schi Crans-Montana oferă priveliști încântătoare către cei 140 de kilometri de pârtii amenajate pentru toate nivelurile. Crans-Montana este combinația perfectă dintre beneficiile vieții de oraș cu cele oferite de munte și are o selecție variată de locuri de ieșit, de la restaurante rafinate la locuri mai rustice, buticuri și magazine, spa-uri și dispune o viață de noapte ofertantă.

Photo by Maarten Duineveld on Unsplash

Categorii Lifestyle