Cele mai bune destinații de explorat în luna mai

londra destinații de primăvară

Primavara e în toi și, înainte să se deschidă oficial sezonul de vară, profită de farmecul lunii mai pentru a pleca în vacanță – vremea e potrivit de caldă, încă nu s-a format acea aglomerație turistică ce poate deveni agasantă, iar prețurile sunt moderate. Iată care sunt cele mai potrivite destinații de vacanță pentru ultima lună de primăvară.

Londra

londra destinație luna mai

În luna mai, Londra e invadată de mirosul îmbătător de glicină , iar vremea devine prietenoasă, fără a fi prea rece sau prea caldă. Ai o mulțime de lucruri de văzut și de făcut și, în afara celor mai cunoscute obiective turistice, poți merge la RHS Chelsea Flower Show, poți gusta din oferta bogată de street food din piețe – Borough Market, Maltby Street, Brick Lane, sau Portobello Road. Și, dacă vrei să-ți umpli Instagramul de fotografii cu sute de like-uri, mergi în Notting Hill, unde găsești unele dintre cele mai frumoase case din Londra, împodobite cu flori în culorile curcubeului.

Islanda

islanda destinații luna mai

Frumusețea sălbatică a Islandei poate fi savurată cel mai bine primăvara, când vremea este mai blândă, iar soarele strălucește ceva mai puternic. E recomandat să închiriezi o mașină în Reykjavik și să parcurgi întregul Golden Circle, care cuprinde cel mai populare obiective – Parcul Național Thingvellir, cascada Gullfoss, zona geotermală de gheizere și Blue Lagoon – una dintre cele 25 de minuni ale lumii, conform National Geographic. În plus, nici capitala Reykjavik nu e de neglijat, chiar dacă e o destinație scumpă – are restaurante incredibile, cafenele intime și baruri animate, unde îți poți trage sufletul după o zi plină de explorări.

Puglia, Italy

puglia destinație luna mai

Locul cu plaje paradisiace, străzi înecate în arbuști de bugainvilea și cea mai bună mâncare din Italia – asta spun turiștii îndrăgostiți de această zonă a Italiei. Puglia e regiunea rafinată, dar nu pretențioasă a Italiei. Localizată în tocul cizmei, în sud-estul Italiei, această regiune scăldată de soare, de pe malul Adriaticii, este destinația supremă pentru luna mai.

Foto: Hepta

Categorii Lifestyle