Cele mai bune cărți ale anului, recomandate de Oprah Winfrey

cartile anului oprah winfrey

Oprah Winfrey, celebra realizatoare tv americană, este o cititoare avidă și face adesea recomandări de cărți, pe care le citește în clubul ei de lectură. La sfârșit de an, iată care sunt cărțile care au impresionat-o în ultimele 12 luni pe Oprah Winfrey. ”Fiecare pagină dintr-o carte nouă ne deschide calea către un nou univers”, spune vedeta de televiziune.

A Beautiful Crime, de Christopher Bollen

cartile anului oprah winfrey

Cel de-al patrulea roman al lui Bollen se concentrează în jurul unui cuplu proaspăt format care călătorește la Veneția – un loc al magic, clădit să păcălească și să creeze confuzii – cu scopul de a escroca un bogătaș. Acțiunea se tranformă într-un mister seducător, într-un labirint al decepțiilor.

The Boy in the Field, de Margot Livesey

cartile anului oprah winfrey

Fratii adolescenți Matthew, Zoe și Duncan dau din întâmplare peste un tânăr inconștient care sângerează, în aporpierea casei lor din Oxfod, Marea Britanie, iar acțiunea se petrece în toamna lui 1999. Fiecare reacție înregistrată în urma descoperirii este tratată pe capitole separate, dedicate fiecăruia dintre cei trei și ne este prezentat fiecare punct de vedere. Cu fiecare pagină, sunt descoperite secrete de familie și se destramă relații care păreau de solide. Livesey construiește un mister în jurul făptașului care l-a adus în starea deplorabilă pe tânărul descoperit și creionează o muncă de detectiv.

Caste: The Origins of Our Discontents, de Isabel Wilkerson

cartile anului oprah winfrey

Cea de-a doua carte scrisă de câștigătoarea premiului Pulitzer este o operă impresinantă, de geniu, care atinge subiecte precum fundația pe care s-a clădit America și problemele de inegalitate rasială. Rasa, în Statele Unite, este agentul vizibil al forței invizibile a castelor. Autoarea trasează paralele între sistemul castic din India antică, cel de-al Treilea Reich și Legile Jim Crow, cele care au impus segregarea rasială în sudul Statelor Unite.

The Cold Millions, de Jess Walter

cartile anului oprah winfrey

Autorul a creat o aventură istorică electrizantă, care se învârte în jurul fraților Dolan – charismaticul și încăpățnânatul Gig și docilul și mai tânărul Rye. Cei doi sunt implicați într-un conflict brutal cu protagoniști pestriți.

A Girl is A Body of Water, de Jennifer Mansubuga Makumbi

cartile anului oprah winfrey

Acțiunea se petrece în Uganda anilor 70, sub dictatura lui Idi Amin, perioadă în care femeile nu aveau alte așteptări de viață în afară de a se căsători și de a naște copii, supuse și tăcute. Totuși, fetița Kirabo, crescută de bunici și de consăteni, aude chemera străbunilor și a femeilor războinice, care fac parte din folclorul țării. Odiseea lui Kirabo transformă romanul într-o experiență completă și exuberantă.

To Be a Man, de Nicole Krauss

cartile anului oprah winfrey

Autoarea cărții Istoria iubirii propune în acest volum momente pregnante de înstrăinare, erotism și de însingurare. Cele 10 povești ale cărții au puterea unor vise revelatoare și examinează atracția dintre oameni, durerea pierderii unui părinte și momentele în care instinctul prevalează rațiunea. Acțiunea e plasată în Berlin, Tokyo, Geneva, Tel Aviv și New York, iar tablourile epice create de Krauss în To Be a Man sunt legate de abilitatea nemaîntâlnită de a trasforma digresiunea într-un crescendo al sublimului.

Categorii Lifestyle