Cele mai bune 10 trucuri de slăbit

Îți dorești să scapi de câteva kilograme în plus? Știm cât de greu poate fi acest proces, mai ales în cazul în care nu ești obișnuită cu exercițiile fizice sau dietele drastice. Totuși, nu este un capăt de lume și există câteva modalități prin care îți poți ajuta organismul să elimine rapid acele câteva kilograme în plus. Iată cele mai bune 10 trucuri de slăbit!

1. Bea un pahar cu apă dimineaţa, pe stomacul gol, şi în timpul zilei, cu o oră înainte de fiecare masă. Aceasta îmbunătăţeşte digestia şi accelerează arderile.

2. Înlocuieşte sucul de portocale cu cel de roşii. Este mai sănătos,nu-ţi creşte nivelul de zahăr din sânge şi oferă atât substanţe nutritive, cât şi fibre în cantităţi mari.

3. Grăsimile te pot ajuta să ai formele dorite. Evident, nu este vorba de orice fel de grăsimi, ci de cele „bune“, care conţin substanţe ce transmit senzaţii de saţietate creierului. Surse excelente de acizi graşi sunt nucile şi alunele în stare crudă, peştele gras, cum ar fi somonul şi păstrăvul, dar şi uleiurile vegetale de floarea soarelui, de măsline, de rapiţă şi de in.

4. Înlocuieşte alimentele albe cu cele brune. Pastele, orezul şi pâinea albă se transformă rapid în zahăr şi astfel îţi va fi tot timpul foame.

5. Ciocolata neagră conţine mulţi antioxidanţi, arde grăsimile şi caloriile. De asemenea, încetineşte digestia, astfel încât să te simţi sătulă pe o perioadă mai mare de timp. În plus, o pătrăţică de ciocolată neagră pe zi reduce din pofta de sare şi de dulce.

6. Pregătește-ți singur(ă) mesele. Iată un truc cu care medicii și nutriționiștii sunt de acord și pe care îl recomadă nu numai celor care vor să slăbească, ci tuturor persoanelor care vor să-ți mențină sănătatea. Așa, ai control asupra alimentelor pe care le mănânci, dar și asupra cantităților consumate.

7. Înlocuieşte sucul carbogazos cu apa plată sau ceaiurile din plante medicinale neîndulcite. Numeroase cercetări au scos la lumină beneficiul consumul de apă plată sau ceaiuri medicinale neîndulcite în defavoarea sucurilor carbogazoase sau a altor băuturi cu un conţinut ridicat de zahăr.

8. Mergi la somn mai repede. Chiar și câteva nopți nedormite își pun amprenta asupra greutății (în creștere), spun cercetători ai Universității Pennsylvania. Aceștia au analizat schimbările de greutate în cazul persoanelor forțate să doarmă patru ore pe noapte, o dată la cinci zile. Concluzia? Persoanele care dormeau mai puțin aveau tendința de a mânca mai mult.

9. O strategie obișnuită printre persoanele care au reușit să-și mențină greutatea de-a lungul timpului a fost să se cântărească în mod constant, de regulă o dată pe săptămână. Este mai ușor să ții lucrurile sub control când ai de-a face cu un surplus de câteva sute de grame, decât cu o greutate mult peste cea normală.

10. Uită de transportul în comun sau de mașină! Încearcă să te folosești de o bicicletă pentru a te deplasa, iar dacă nu, de propriile picioare! Este recomandat să mergi pe jos cel puțin douăzeci de minute zilnic. Ce mai aștepți?

Ai încercat vreunul dintre aceste 10 trucuri de slăbit?

Citește și: 8 sfaturi de la specialiști pentru un corp de invidiat la plajă

Citește și: Ce mic dejun să mănânci ca să nu te îngrași. Sfaturi de la antrenor