Cele mai apreciate cărți de colecție despre modă

carti moda

Îți propunem o selecție a celor mai apreciate cărți despre modă, pe care orice iubitor al stilului trebuie să le aibă în colecție. De la Chanel, la Dior și la Karl Lagerfeld, te invităm într-o incursiune în lumea fascinantă a modei, văzută de chiar de cei care au creat-o.

Chanel Mode, Chanel Joaillerie & Chanel Parfums

Gabrielle Chanel a reușit să creeze un imperiu al modei din nimic, iar moștenirea sa a fost onorată în cel mai potrivit sens de Karl Lagerfeld, cel a care a condus casa timp de 36 de ani. Casa Chanel a lansat o trilogie – Chanel Mode, Chanel Joaillerie & Chanel Parfums, despre fondatoarea casei Chanel și urmașul ei și despre felul în care cei doi au contribuit la definirea istoriei modei.

Dior – Christian Dior 1947-1957

carti moda

Dior a dedicat câte un volum fiecărui designer emblematic al casei într-o antologie extraordinară – Christian Dior, Yves Saint Laurent, Marc Bohan, Gianfranco Ferré, John Galliano, Raf Simons, Maria Grazia Chiuri. Casa Dior le aduce un omagiu celor șapte prin ilustrarea universului creator al fiecăruia dintre ei.

All About Yves

carti moda

Legenda modei, Yves Saint Laurent, este readusă la viață prin intermediul acestei cărți, care cuprinde schițe, corespondență personală și fotografii rare culese de istoricul de modă Catherine Örmen, care disecă parcursul profesional și personal al misteriosului designer francez.

Balenciaga – Shaping Fashion

Cartea a fost lansată cu ocazia aniversării a 80 de ani de existență a casei, în 2017, încununată cu  expoziția dedicată couturierului Cristóbal Balenciaga de la Victoria & Albert Museum (Londra).

 Alexander McQueen: Savage Beauty

Alexander McQueen  a fost unul dintre designerii avangardiști și futuriști ai modei, iar stilul său unic a avut un impact remarcabil asupra aniilor ‘90-2000 prin creațiile sale surprinzătoare și neconvenționale. Cartea Savage Beauty celebrează personalitatea creatorului, torturat de propriul său geniu.

Kate – Mario Sorrenti

Cartea închinată celebrului model Kate Moss cuprinde fotografii nemaivăzute până acum, făcute de celebrul fotograf de modă Mario Sorrenti. Acesta a fost fascinat de feminitatea și de naturalețea modelului devenit fashion icon în anii ‘90.

Peter Lindbergh, A Different Vision on Fashion Photography

Cartea este un tribut adus celebrului fotograf de modă german Peter Lindbergh, autorul unora dintre fotografiile-cult ale modei, începând din anii ‘90 și până la dispariția lui din 2019.

Chanel – Willy Rizzo

Au fost scrise numeroase cărți despre viața zeiței modei, Coco Chanel, în care au fost descrise, pe rând, copilăria și ascensiunea acesteia în lumea modei, până a ajuns s-o domine și s-o definească. Cartea cuprinde fotografiile sublime făcute de Willy Rizzo, confidentul lui Coco Chanel. Decedat în 2013, fotograful napoletan a imortalizat momente importate din viața creatoarei de modă, atât în studioul ei din Rue Cambon cât și în aparatmentele ei din Paris. Cartea oferă o incursiune în universul intim al lui Coco Chanel prin intermediul a 181 de fotografii originale și nepublicate ale prezentărilor de modă, ale probelor și ale celebrităților asociate de-a lungul timpului cu brandul.

Alaïa

Decedat în 2017, designerul Azzedine Alaïa a fost unul dintre cei care au celebrat corpul femeii prin haine, cu eleganță și cu precizie, cu croieli fără cusur. Acesta realiza rochiile direct pe trupul modelelor sale și folosea cele mai scumpe materiale. Cariera sa extraordinară este cuprinsă în cartea-cult-Alaïa.

Oscar de la Renta : His Legendary World of Style

O monografie extraordinară care urmează cursul vieții și al carierei designerului Oscar de la Renta, decedat în 2004. Scrisă de Andre Leon Talley, editor Vogue, cartea e un omagiu adus artei creatorului de modă, un adevărat maestru al rochiilor couture.

The Bardot Style – Henry-Jean Servat

Actrița franceză Brgitte Bardot a fost idolul unei generații și rămâne un simbol al filmului și al modei franceze peste timp. Cartea scrisă de Henry-Jean Servat tratează impactul pe care actrița l-a avut asupra modei internaționale prin stilul său unic, care a inspirat milioane de femei, și relevă legătura dintre Brigitte Bardot și creatorii de modă ai vremii, care i-au format imaginea.