Cele 6 reguli de cleansing pe care le urmează Gisele Bündchen

gisele bundchen cleansing

Gisele Bündchen este cunoscută pentru stilul ei de viață sănătos, care include o dietă echilibrată, atent concepută pentru a o păstra în formă. Gisele urmează și o dietă de detoxifiere de două ori pe an, iar mesele ei de zi cu zi conțin alimente organice, crescute în grădina ei proprie. Regimul ei alimentar este făcut sub îndrumarea propriului ei bucătar, Allen Campbell, care i-a desenat o dietă demnă de un guru al traiului sănătos. Iată ce principii alimentare respectă Gisele Bündchen:

Mic dejun încărcat de vitamine

Pentru un start în forță micul dejun a compus din fructe proaspete și legume. În jur de 6 dimineața, bea un pahar de apă călduță cu lămâie pentru a regla nivelul de alcalinitate al corpului și al sistemului digestiv. Urmează un suc de ierburi revitalizant sau un smoothie din fructe bio. Mai târziu, Gisele ia brunch-ul alături de familie – care e compus din fructe proaspete, ouă, avocado, pâine fără gluten și unt de cocos. În weekend-uri, familia modelului preferă clătitele americane din ovăz.

Consumă multe fructe și legume

Gisele Bündchen preferă la gustări fructele proaspete, datorită conținutului ridicat de vitamine: căpșune, zmeură, afine, mure – toate provenite din grădina ei proprie.

gisele bundchen cleansing

Mese compuse din superalimente

80% din alimentația ei și a familiei ei formată din legume organice și cereale integrale – orez brun, quinoa, orz, fasole – gătite în ulei de cocos. Alimentele care conțin zahăr rafinat și făină albă sunt complet eliminate din alimentație. Gisele spune că-și tratează corpul ca pe un templu, care trebuie tratat ca atare. Preparatul ei preferat, pe care îl gătește în cantități mari și îl porționează spre a fi consumat și la prânz și cină sau ca gustare de după-amiază, timp de mai multe zile, e un fel de plăcintă de legume, cu kale, broccoli, quinoa, avocado, sfecla, cartofi dulci și roșii cherry.

Consumă carne roșie cu moderație

Gisele Bündchen spune că a redus consumul de carne roșie, care se găsește pe masa familiei doar o dată pe lună. În schimb, mănâncă din abundență fructe, legume, cereale integrale, nuci, semințe, pește (de obicei somon sălbatic) și carne de pui sau de rață de proveniență organică.

gisele bundchen cleansing

Cina se ia devreme

Cina se servește între 5.30 și 6.00 pm, pentru a-i lăsa organismului suficient timp de digestie și pentru a avea un somn liniștit. În plus, diminețile sunt pline de energie datorită faptului că stomacul nu a fost solicitat în timpul nopții.

Cleansing de două ori pe an

Gisele urmează o cură de cleansing de două ori pe an. De obicei, modelul asociază aceste cure cu perioadele petrecute la un retreat de meditație, unde își pune în ordine gândurile și își odihnește trupul. Acest detox mental și fizic ajută la îmbunătățirea sistemului imunitar.

Foto: Hepta

Categorii Lifestyle