Cele 5 principii nutriționale stabilite de dieteticianul Victoriei Beckham

nutritionist victoria beckham

Amelia Freer este un apreciat nutriționist și dietetician britanic, cunoscut pentru abordarea pozitivă asupra nutriției și a colaborat cu vedete precum Victoria Beckham și Sam Smith în stabilirea unei diete echilibrate, menite să le readucă acestora un tonus fizic și emoțional armonios.

Freer e de parere că sfera nutriției trebuie să includă atât atenție acordată corpului, cât și minții și sufletului pentru rezultate eficiente. Amelia Freer a conceput un plan nutrițional echilibrat, în jurul a cinci principii de bază, care includ mâncare sățioasă, gustoasă și care nu necesită petrecerea a ore întregi în bucătărie pentru preparare. Iată cele 5 principii nutriționale stabilite de dieteticianul Victoriei Beckham în ceea ce privește alimentația.

amelia freer nutritionist victoria beckham

Amelia Freer 

Creșterea consumului de alimente bogate în nutrienți

Dacă ar fi să facem o singură schimbare pentru îmbunătățirea sănătății, aceea ar fi creșterea cantității de alimente nutritive, cât mai puțin procesate, pe care le punem pe masă (fructe, legume, proteine curate, grăsimi sănătoase, cereale integrale, nuci, semințe și apă). Compunerea majorității meselor noastre din aceste alimente e cel mai important aspect în construirea unei diete sănătoase.

Echilibru

O masă trebuie să fie gustoasă și să cuprindă cele mai importante grupe de alimente, care să ne hrănească organismul în mod corespunzător. Astfel, se pot consuma fructe proaspete, proteine (carne, pește, ouă, iaurt, nuci, semințe), ulei de măsline sau avocado. Pentru cei cu un regim de viață activ, mesele mai pot cuprinde o cantitate mică de carbohidrați (cartofi noi, cartofi dulci, cereale integrale precum orezul brun sau ovăz). Aceste a pot fi asezonate cu ardei iute, coajă rasă de lămâie și suc, piper și alte condimente.

Mâncăm atât pentru sănătatea socială și emoțională, cât și pentru cea fizică

Plăcerea nu trebuie să lipsească de la o masă sănătoasă. Mâncarea este una dintre cele mai simple bucurii din viețile noastre și este foarte importantă pentru sănătatea noastră socială și emoțonală. Un aspect important în parcurusul către stabilirea unei rutine sănătoase în ceea ce privește alimentația este plăcerea de a găti și de a mânca. Viața e prea scurtă pentru a ne simți privați de anumite alimente și de a ne frustra în legatură cu alegerile noastre. Totuși, e nevoie de răbdare până identificăm ceea ce ne place să gătim și să mâncăm și asta se face doar experimentând.

Mâncarea nu e totul

Viața noastră nu e compusă numai din alimentație – cuprinde muncă, familie, somn, alte activități etc. Așadar, câteodată trebuie să ne concentrăm mai mult pe aceste aspecte pentru a nu pune mâncatul pe locul întâi mereu.

Alege produse de sezon, obținute prin proceduri sustenabile, pe cât posibil

Încurajez alimentația bazată pe produse de sezon, care susțin afacerile locale și care asigură o varietate mai mare a mâncărurilor pe parcursul anului.

Foto: Hepta, ameliafreer.com, Unsplash

Categorii Lifestyle