Cel mai simplu și savuros desert de toamnă cu dovleac

Toamna și-a intrat în drepturi, iar unul dintre deserturile cele mai simple, savuroase și slabe în calorii este: Dovleacul la cuptor, cu zahăr brun caramelizat și scorțișoară. Bogat în nutrienți, acest aliment nu ar trebui să lipsească din bucătăria noastră în sezonul rece. Iată cum îl puteți prepara!

Dovleacul se coace foarte simplu, trebuie doar tăiat felii, iar ca ingrediente mai aveți nevoie doar de zahăr brun și scorțișoară.

Așadar, tăiați dovleacul în felii, înlăturați semințele și le așezați pe o tavă tapetată cu hârtie de copt. Puneți la cuptor până se rumenește și devine moale. Scoateți dovleacul din cuptor, presărați apoi deasupra zahăr brun amestecat cu scorțișoară. Poftă bună!

Câteva beneficii ale dovleacului

Dovleacul are un conținut ridicat în betacaroten, precursorul vitaminei A – o vitamina esențială vederii.

Bogat în vitamine din complexul B, dar și în carbohidrați cu absorbție lentă și acizi grași omega, dovleacul este benefic pentru sănătatea creierului și a sistemului nervos.

Dovleacul poate fi consumat și de către persoanele care suferă de diabet, conținând carbohidrați de bună calitate, cu absorbție lentă.

Pentru persoanele cu anemie, este recomandat să consume atât dovleac, cât și semințe, aducând astfel organismului un aport suficient de acid folic și vitamina B12.

Categorii Lifestyle