Cel mai popular look de street style de la Paris Fashion Week

Paris Fashion Week street style

S-a încheiat Săptămâna Modei de la Paris și, pe lângă cele mai interesante look-uri reperate în cadrul prezentărilor, binînțeles că am tras cu ochiul și la ținutele tuturor invitaților – editori, fashion bloggers, style infleuncers, supermodele – pentru că, după cum bine știm, moda străzii este la fel de în măsură să dicteze noile tendințe în modă precum show-urile designerilor.

Am remarcat, printre zecile (sutele, chiar!) de outfituri cool care au facut parada pe strazile Parisului, un element recurent: tinutele construite din cap pana in picioare pe aceeasi baza cromatica. Look-urile monocrome nu sunt ceva nou. Dimpotriva, un outift monocrom este una dintre cele mai simple metode de a compune o tinuta cu care nu ai cum să dai în niciun caz greș, pentru că, deși e safe, are un aer mereu fresh, elegant și sofisticat, prin simplitatea necomplicată.

Ce am observat însă la Paris este o ușoară actualizare a ideii de look monocrom – hainele nu sunt numai asortate între ele, ci și cu accesoriile! Cu alte cuvinte, dacă alegi să porți, să zicem, pantaloni roșii și o bluză roșie, poartă de asemenea și pantofi, gwantă și poate chiar și niște ochelari de soare, toate în aceeași nuanță de roșu (sau în tonuri foarte apropiate).

Red on red (on red on red…) este unul dintre cele mai populare ale toameni. Nu numai că a fost propus în numeroase colecții ale designerilor, ci, de asemenea, dacă ai fost atentă, multe dintre magazinele de retail au în vitrine în acest moment outfituri compuse din cap până în picioare în nuanțe de roșu.

Look-ul de mai sus îmbină trei tendințe importante ale sezonului – all red, cizmele trei sferturi purtate cu rochie trei sferturi (un mix cu care nu ai cum să greșești, în caz că nu aveai idee cum/cu ce să porți acest model de cizme extrem de în voga în prezent), plus cascheta (în trend sunt nu numai cele în stil marinăresc, precum cea din poză, ci și newsboy caps sau clasica bască).

E destul de dificil să găsești o pereche de încălțări fix în aceeași nuanță cu îmbrăcămintea, însă merită efortul, căci uite cât de cool arată! Pentru a te asigura ca nimerești culoarea, poți cumpăra întâi haina, pe care să o iei cu tine atunci când pleci în căutarea pantofilor.

După cum spuneam și mai sus, nu numai hainele pot fi asortate între ele, ci, pentru un look moncrom 100%, asortează și geanta și pantofii outfitului.

Alb cu alb poate suna destul de… înfricoșător de încercat. Nu, nu o să arate prea bridal dacă mergi pe varianta unor pantaloni largi, purtați cu un top stil lenjerie.

Pe lângă geantă/pantofi, nu pierde din vedere faptul că ai putea să asortezi și alte accesorii la outfit – cum ar fi ochelarii de soare!

Foto: hepta.ro

CITEȘTE ȘI:

Paris Fashion Week: “Fetele rele” cuceresc podiumul la John Galliano