Cel mai bun truc pentru un look cool, lipsit de efort

hepta_2598868

The no makeup beauty look, coafură out of bed, ten nude – la cât de naturale şi de lipsite de efort arată rezultatele acestor tehnici stilistice, este surprinzător cât de studiate sunt de fapt, astfel încât acel look nonşalant să poată fi obţinut.

În ton cu sezonul rece, şi apropo de această discuţie, îţi propun unul dintre look-urile effortless din topul meu de preferinţe: părul lăsat în interiroului gulerului de la haină.

Bineînţeles, pare extrem de simplu: îmbraci orice haină şi omiţi să scoţi părul din interioul gulerului.

Ei bine, nu este chiar aşa. Iată câteva trucuri (nu te alarma, sunt şi ele foarte simple şi rapide) pentru ca aspectul final să fie unul nonşalant şi stylish, ca şi când ai aruncat în cel mai natural mod o haină peste umeri.

hepta_2598897

  • În primul rând, ţine minte faptul că scopul acestui truc este ca rezultatul final să pară cât mai natural, deloc deliberat. Nu este cazul să abandonezi orice fel de styling, însă ideea este să nu faci look-ul să pară studiat.
  • Adaugă textură. Acest look arată cel mai bine cu păr texturat (părul proaspăt spălat sau fără volum nu va arăta la fel de bine). Poţi tapa foarte subtil rădăcinile şi de asemenea, poţi scoate câteva şuviţe răzleţe din gulerul hainei, astfel încât să pară că şi-au făcut loc singure în afară. Dacă ai timp să dedici un pic mai mult efort acestui look aparent effortless”, poţi ondula câteva şuviţe pentru a adăuga textură unui păr drept.
  • Chiar dacă funcționează cel mai bine cu păr care nu este proaspăt spălat, rezultatul nu ar trebui să arate că şi când vrei să maschezi un păr murdar. Foloseşte un şampon uscat pentru a scăpa de orice urme de grăsime din păr.
  • Alege hainele potrivite. Cele supradimensionate sunt ideale, în special cele care nu sunt decupate foarte tare în zona decolteului. De pildă, o bluză stil boatneck, care cade pe claviculă, nu este tocmai potrivită. În schimb, o haină pe gât ori cu guler la baza gâtului este perfectă. De asemenea, orientează-te către piese din materiale mai groase (lână, caşmir, bumbac), mai degrabă decât către materiale fluide (mătase, voal). Nu în ultimul rând, ocoleşte hainele prea strâmte (nu ai vrea ca în partea din spate să se formeze o gâlmă de păr sub bluză).

Bonus: Poţi privi această tehnică drept un înlocuitor pentru fular. În special dacă ai părul mai lung şi mai des, vei observa că îţi ţine de cald întocmai ca o eşarfă. Dacă vrei totuşi să porţi şi un fular, îl poţi integra foarte simplu în ţinută: înfăşoară-l peste păr, apoi scoate câteva şuviţe pe deasupra, ori, dacă este vorba despre un fular supradimensionat, poţi chiar să scoţi câteva vârfuri de şuviţe printre straturi.

Foto: hepta.ro