Cei mai în vogă pantofi ai sezonului

intro

De la panglici care învăluie glezna şi până la tenişi decupaţi şi transformaţi în slippers, iată cele mai în vogă modele de pantofi ale sezonului primăvară/vară 2016:

Alb ingenuu

De la botine cu vârf ascuţit (Céline) la sandale cu toc pătrat (Christopher Kane) şi până la flats cu perforaţii (Paco Rabanne) sau pantofi stiletto din lac cu barete ultra-subţiri (Cushnie et Ochs), încălţările în nuanţe imaculate de alb au apărut pe podiuimuri în fel şi fel de versiuni, astfel încât să poată satisface orice dorinţă. Pentru impact maxim, poartă-i alături de un outfit all white, alături de care vor crea un look angelic şi plin de delicateţe.

3z

Saboți

Pantofii cu călcâiul decupat, supranumiţi şi mules, şi-au făcut apariţia în multe colecţii pentru sezonul de primăvară, printre care A Détacher, Christian Siriano, Hermès sau Jeremy Scott. Vin în versiuni comode cu toc gros şi pătrat, dar şi în variante cu toc cui, puţin mai riscanţi din punct de vedere al menţinerii echilibrului, însă îndeajuns de spectaculoşi pentru a compensa. Arată minunat alături de o pereche de culottes sau în tandem cu o fustă decupată în lateral.

2z

De jur împrejurul gleznei

Sandalele cu şiret pe gleznă sunt, ce-i drept, uşor dificil de purtat (avantajează mai degrabă gambele zvelte), însă dacă alegi să le porţi, vor scoate în evidenţă feminitatea, subliniind linia piciorului. Le-am remarcat pe podium în colecţiile Chloé şi Valentino (sub forma sandalelor cu toc mic pătrat), Oscar de la Renta (sub forma espadrilelor cu panglică în loc de şiret) sau A Détacher (în varianta sandalelor stil mule – cu călcâiul decupat, şi platformă din lemn).

1z

Slippers

Titlul de „cei mai comozi pantofi ai sezonului” merge către slippers – cu print multicolor şi aplicaţii preţioase, precum cei propuşi de Dolce & Gabbana, din piele împletită, precum cei din colecţia Edun, sau în versiunea sporty, sub formă de sneakers reinventaţi, precum cei propuşi de Tommy Hilfiger.

4z

Sneakers

Tot în aria încălţărilor comode, însă pe latura athleisure, îşi fac apariţia în tendinţe pantofii sport. Cum trend-ul athleisure este din ce în ce mai popular, nu este de mirare că am remarcat diverse variaţii ale clasicilor sneakers pe mai multe podiumuri, de la Tommy Hilfiger la Hermès sau Lacoste.

5z

Vârf ascuţit

Pentru sezonul de primăvară, una dintre cele mai populare siluete de pantof este cea cu vârful ascuţit – de la Ashley Williams la Giles sau Louis Vuitton, care au propus variante cu toc, până la Paco Rabanne, care a prezentat versiuni fără toc, şi până la Céline, care a propus wedges cu detalii din piele împletită.

6z

Foto: hepta.ro