Cei mai frumoşi pantofi de pe podiumurile de la Paris Fashion Week

Uneori, când vezi colecţiile pe podium (pe viu ori în fotografii, indiferent), hainele sunt atât de spectaculoase încât este uşor să neglijezi să arunci o privire către pantofi. Şi este păcat, căci la fel de mult efort şi talent intră în realizarea accesoriilor dintr-o colecţie. Mai jos, iată şase dintre cele mai frumoase perechi de încălţăminte pe care le-am ochit la Paris Fashion Week (care încă nu s-a terminat, deci mai e timp ca această lista să fie actualizată!):

Tocul inversat de la Saint Laurent

Appelle Moi 👠📞🔥#saintlaurent #appellemoi #callme #saintlaurentshoes #parisfashionweek

O postare distribuită de Théo Fouque (@theof) pe

Când au apărut pe podium aceşti pantofi, toată lumea s-a întrebat cum de Aviv Scheider, modelul care i-a purtat, a reuşit să păşească cu atât de multă lejeritate în nişte încălţări care pe cât sunt de frumoase, pe atât par de precare. Pe Vogue.com am găsit un articol care conţine explicaţia ştiinţifică (vorbesc serios, e citat un profesor de fizică!) legată de modul în care astfel de pantofi pot fi purtaţi fără să se rupă şi fără să fie incomozi. Astfel de pantofi nu apar pe podium în premieră (Marc Jacobs a creat un model pe acelaşi principiu în colecţia pentru primăvară 2008), însă cert este că versiunea lui Vaccarello, complet cu decupajul în V din partea din faţă şi detaliul sculptat de pe toc, este una absolut superbă.

Cizmele cu cristale de la Saint Laurent

Probabil cele mai Instagramuite şi mai Snapchatuite perechi de încălţăminte de la acest Paris Fashion Week sunt aceste cizme create de Anthony Vaccarello pentru Saint Laurent. Cineva le-a surprins în slow motion pe podium şi e imposibil să îţi iei privirile de pe ele. Nici măcar nu mai contează dacă sunt stilul tău sau nu – trebuie să recunoşti că sunt fabuloase!

Tocurile bijuterie de la Dries Van Noten

Dacă vrei să investeşti sezonul acesta în nişte pantofi, alege unii cu toc statement – e un trend care capătă din ce în ce mai multă amploare. În magazine găseşti deja fel şi fel de încălţări cu tocuri neconvenţionale, iar dovada că este vorba despre un trend în toată regula este că am văzut astfel de tocuri şi în multe dintre colecţiile pentru sezonul următor. De pildă, la Dries Van Noten, unde au apărut pe podium aceşti superbi pantofi cu toc bijuterie.

Cizmele din piele lăcuită de la Saint Laurent

Încă un hit de pe podiumul Saint Laurent (nu m-am putut abţine, au fost atât de mulţi pantofi superbi!): cizmele acestea din piele lăcuită, cu vârf ascuţit şi toc sculptat, arată senzaţional! Remarci cum, chiar dacă tocul este unul relativ lat (ceea ce le face mai mult că sigur foarte comode), reuşesc să arate provocator şi irezistibil?

Pantofii cu inimioare de la Dior

Colecţia Mariei Grazia Chiuri pentru Dior a fost una poetică şi plină de romantism (poţi să citeşti mai multe despre ea aici), iar pantofii de mai jos au fost un accent perfect încadrat în peisaj. Pe lângă detaliile dulci sub forma inimioarelor, îmi mai place mult şi tocul uşor curbat spre interior, care are un aer retro elegant.

Pantofii cu detalii din cristale de la Rochas

These #rochas shoes are so cool 😍 Would you wear these?

O postare distribuită de The Catwalk Italia – TCI (@thecatwalkitalia) pe

De pe lista celor mai frumoşi pantofi de la Paris Fashion Week nu puteau să lipsească cei de mai jos, de la Rochas. Din nou, după cum spuneam şi mai sus, tocul neconvenţional este un trend major (aici avem nu numai o formă inedită, curbată către interior, ci şi faptul că jumătate din toc este metalic în timp ce cealaltă jumătate este din satin). În plus, detaliul din cristale îi face să arate încă şi mai preţios şi mai elegant!