Cearcăne vineții: cum le camuflăm și cum le tratăm pe termen lung

Cearcănele vineții nu avantajează pe nimeni și pot deveni o reală problemă dacă ne confruntăm cu nopți nedormite, zile stresante, sau pur și simplu avem “norocul” de a le moșteni. Ce putem face pentru a ameliora aspectul neplăcut al cearcănelor?

Există numeroase metode, printre care amintim astăzi soluțiile simple de a le camufla cu ajutorul produselor de machiaj, dar vorbim și despre cum putem remedia această problema pe termen lung.

Camuflarea cearcănelor se realizează diferit în funcție de fiecare persoană în parte, însă sunt câteva aspecte generale pe care le poți avea în vedere atunci când vrei să scapi de aspectul de ten obosit.

Masaj… pentru cearcăne

Masajul ajută extrem de mult în combaterea efectului de puffy eyes sau ochi obosiți. Folosește Clinique All About Eyes Serum și masează ușor zona cearcănelor până simți că produsul a intrat în piele.

Neutralizează nuanțele nedorite

În cazul în care vorbim despre cearcăne adânci și pigmentate, îți recomand în primul rând să eviți aplicarea fondului de ten pe această zonă. Pentru a ascunde tena albastră sau violet a cearcănelor, folosește un corector special care neutralizează aceste nuanțe. De exemplu, nuanțele de piersică neutralizează tonurile de albastru, în timp ce nuanțele de galben neutralizează tonurile de violet.

Alege un anticearcăn potrivit

După ce ai aplicat acest corector de neutralizare, poți reveni cu un anticearcan în nuanța fondului de ten (sau o idee mai deschis) pentru a finisa tot procesul. Vei vedea cum aspectul cearcănelor este vizibil îmbunătățit.

Ready, steady, set!

Nu uita să fixezi totul cu pudră, altfel produsele aplicate vor migra în scurt timp. În funcție de preferințele tale, poți alege o pudră pulbere sau o pudră compactă, însă îți recomand să mergi pe varianta translucidă.

Umplerea cearcănelor cu acid hyaluronic

Procedura de umplere a cearcănelor cu ajutorul acidului hyaluronic este recomandată persoanelor care se confruntă cu o lipsă de volum sub ochi. Rezultatele sunt vizibile imediat, deoarece șanțul lacrimal se umple, iar în acest fel nu se mai observă delimitarea clară dintre zona de cearcăn și obraz. De asemenea, ridurile fine și coloratia maronie se diminuează. Efectele sunt vizibile timp de 6 luni, iar apoi poți decide dacă îți dorești să apelezi din nou la această procedură.

Soluții de îngrijire pentru ten acneic