Cea mai recentă colecție Gucci, prezentată printr-o serie cinematografică

Gucci este una dintre casele de modă care, odată cu pandemia, a ales să mai facă o mișcare în ceea ce privește prezentările de modă. Cea mai recentă colecție este prezentată printr-o serie cinematografică. 

Alessandro Michele, directorul de creație Gucci, surprinde și de data aceasta prin prezentarea celei mai recente colecții. Dacă a fost unul dintre primii designeri care a cuplat linia masculină cu cea feminină într-o singură prezentare, acum a mai făcut o mișcare cu potențialul de a schimba cursul show-urilor de modă.

Odată cu pandemia, mai multe case au renunțat la participarea la Săptămânile Modei din marile capitale, și au ales mijloace alternative de a-și prezenta colecțiile, fie prin intermediul unui podium virtual, fie prin intermediul unor scurt-metraje de modă, cum a fost și cazul unor colecții Haute Couture. Gucci este acum una dintre acestea, alegând ca medium de prezentare tot arta cinematografică.

O serie de episoade zilnice, începând cu 16 noiembrie și terminând cu 22 noiembrie, va dezălui publicului noua colecție Gucci. Alessandro Michele a colaborat pentru aceasta cu regizorul Gus Van Sant, iar starul seriei este actrița și performerul Silvia Calderoni. Filmată într-un apartament din Roma, dintr-o clădire din secolul XX, seria debutează cu un episod în care vedem o dimineață din viața artistei. Rutina de dimineață începe cu fundalul sonor al unei telefonferințe a filosofului Paul B. Preciado, care poartă un costum din prima colecție Men’s wear semnată de Alessandro Michele pentru Gucci, în 2015.

View this post on Instagram

A post shared by Gucci Official (@gucci)

Alessandro Michele a vorbit încă de la începutul pandemiei despre cum privește el, ca artist, situația și cum îi influențează munca. Seria, intitulată Ouverture Of Something That Never Ended, este unul dintre rezultatele atitudinii sale față de acest moment, pe care îl asociază unei uverturi pe care o definește astfel:

Ouverture means opening something that doesn’t come to an end. It seemed interesting to help define a time that never ends, and to restart at this moment of suspended time. Creativity is circular, you can’t stop it. While there is storytelling in the films there is no beginning and no ending.

Pe contul oficial de youtube al casei putem urmări zilnic fiecare episod. Iată-l pe primul:

Foto: Instagram/@gucci

Video: Youtube/Gucci