A List Loves: Cea mai nouă geantă Chanel

În februarie 1955, Gabrielle Chanel a creat prima poşetă care elibera mâinile femeilor, putând fi purtată pe umăr; o poşetă cu structură pe cât de frumoasă, tot pe atât de funcţională, care a revoluţionat moda feminină.

Timp de mai bine de 30 de ani, Karl Lagerfeld a contribuit la tradiţia brandului francez şi la îmbogăţirea moștenirii lui, iar cea mai recentă creaţie a sa este the Gabrielle Bag.

Geanta Gabrielle a apărut prima dată în prezentarea colecției primăvară/vară 2017 – precis ţii minte show-ul despre care vorbesc, cel cu alură futuristă, în care Lagerfeld a surprins (şi de această dată) audienţa cu o paradă a look-urilor a la Odiseea Spaţială, reunite într-un spaţiu făcut să arate precum un data center.

Geanta Gabrielle se încadrează în spiritul futurist al colecţiei – Lagerfeld a fost inspirat de forma ochelarilor de realitate augmentată şi, de asemenea, de forma etuiurilor pentru binocluri purtate pe umeri de către domni la cursele de echitaţie. Alăturarea celor două surse de inspiraţie nu este una întâmplătoare – una ancorează designul în spiritul contemporan, pe când cealaltă omagiază moştenirea brandului (pentru a crea diverse modele de genţi funcţionale, Coco Chanel s-a inspirat din moda masculină).

Noua geantă Chanel vine în mai multe versiuni – bucket bag, geantă shopper sau o poşetă suplă cu baza rigidă. Bineînţeles, există numeroase opţiuni de materiale şi culori: piele de viţel sau piele de piton, şi tonuri vibrante de galben, roz, roşu, albastru sau turcoaz, ori tonuri clasice de alb sau negru. În plus, într-un alt omagiu adus primelor genţi create de Coco Chanel, căptuşeala este realizată din pânză roşie. Mai mult, bareta este ajustabilă (realizată din lanţ metalic şi bucăţi din piele), astfel încât geanta poate fi purtată în trei moduri diferite: pe umăr, în diagonală, stil mesager, ori în stilul în care ai purta un rucsac.

chanel gabrielle bag 1

chanel gabrielle bag 2

chanel gabrielle bag 4

chanel gabrielle bag 5

chanel gabrielle bag 6

chanel gabrielle bag 7

Foto: Chanel