Ce trebuie să știi despre meniul de nuntă: recomandările lui chef Foa

nunti 3

Meniul de nuntă va fi mereu un hot topic pentru cei ce vor să pună la punct un eveniment memorabil. Una dintre cele mai importante componente din rețeta unei nunți formidabile este, cu siguranță, alegerea mâncării. Dacă ne gândim bine, după remarcile referitoare la apariția miresei, vin imediat și cele cu privire la felurile servite de-a lungul serii.

E cel mai complicat să mulțumești 50-100 sau peste 200 oameni deodată, dar ceea ce îi va încânta pe toți mereu este gustul. Ai putea spune că orice steak are gust, dar nu e așa! Preparatele pregătite corect, în combinații inedite, potrivite temei evenimentului, nu sunt chiar pe toate mesele.

„Când pun la cale un meniu, am în minte firul roșu al evenimentului, numărul de invitați și ceea ce i-a făcut pe miri să aleagă o anumită tematică. Conceptul pe care l-am dezvoltat, You&Flavours Engaged, vorbește în primul rând despre mâncare, dar și despre pasiunea pentru detaliile ce întregesc și potențează atmosfera evenimentului”, spune Chef Foa, executive chef Flavours și Stradale.

Meniul tradițional rămâne în topul cerințelor, dar asta nu e nimic rău. Avem atâtea rețete ce merită îmbunătățite! Dacă gustarea de întâmpinare poate fi un biscuite de parmezan cu mușchi de vită și sos de trufe, aperitivul conține un mix de brânzeturi și salate românești. „Sarmalele sau grill-ul ne sunt tare dragi, de asemenea, fiindcă le pregătim dintr-o carne excelentă, fezandată în mirodenii, cu zile înainte.”

nunti 2

Un trend demn de menționat este și bufetul, care până acum era cerut în cazul evenimentelor de lansare sau de companie, unde invitații aleg un starter pe placul lor. De asemenea, din statistici vedem că majoritatea nunților au loc în restaurante sau săli dedicate, însă numărul evenimentelor în grădini, hambare sau pe plajă a crescut semnificativ. Astfel că și meniul a primit influențe mediteraneene ori asiatice. Ce zici dacă ai include în lista ta și preparate precum lupul de mare marinat cu cimbru și coajă de lămâie, antricotul de vită cu rosti de cartofi dulci și sfeclă sau terina de păstrăv servită cu icre și wasabi?

nunti 1

Desertul este un subiect dulce, dar care ridică multe întrebări. Cum ar trebui să completeze restul meniului, ar trebui să se potrivească cu tortul de la final? Chef Foa este de părere că barul de dulciuri e bine să aibă câte ceva pe gustul tuturor, pe când tortul vorbește mai mult despre ceea ce le place mirilor. Printre favoritele Flavours se numără budinca cu apă de trandafiri și trufe de ciocolată făcute în casă și mousse-ul de ciocolată albă cu lavandă. Tortul Pavlova din bezea și fructe de pădure, preparat live la eveniment, este în topul preferințelor în general. Bezeaua este realizată în bucătăria Flavours, pentru a fi deopotrivă crocantă și răcoritoare, pe când tortul este montat în fața invitaților, cu scopul de a crea mai mult spectacol.

Indiferent de combinația la care vei ajunge împreună cu wedding planner-ul tău (dacă ai apelat la unul), trebuie să nu uiți că un meniu personalizat, realizat din ingrediente de o calitate excepțională, nu doar te va ajuta să obții impactul dorit, dar va fi și o probă a respectului față de cei dragi.

Categorii Lifestyle