Ce ținute ne-au plăcut de la BAFTA 2018

Deși până acum așteptam principalele evenimente de la începutul anului tocmai pentru că vedetele apăreau îmbrăcate în ținute fabuloase, iar red carpet-ul abunda de culoare, după cum probabil te așteptai, așa cum s-a întâmplat la Golden Globes, pe 7 ianuarie, și la varianta britanică a Oscarurilor vedetele au ales să poarte negru, în semn de suport pentru mișcarea #MeeToo și pentru campania Time’s Up. Cu mici excepții. Dar asta nu înseamnă că au ales variante plictisitoare, ci că provocarea de a fi creative a fost mai mare. Și noi credem că le-a ieșit. Am făcut o selecție cu ținutele care ne-au plăcut și pe care le-am așezat în ordinea preferințelor, mai jos.

Jennifer Lawrence a ales o rochie Christian Dior, proaspăt scoasă de pe podiumul colecției couture pentru primăvara 2018. A păstrat look-ul clean, punctând doar cu accesoriile discrete verde smarald și rujul roșu. Și, trebuie să recunoaștem, e în topul listei noastre.

Angelina Jolie a optat pentru o rochie cu decolteu în formă de inimă, creată de duoul britanic Ralph & Russo. Silueta se aliniază cumva alegerilor cu care ne-a tot obișnuit. Apreciem însă că a ales catifeaua, un trend major de câteva sezoane încoace, și cerceii supradimensionați.

Rochia Chanel aleasă de Saoirse Ronan înglobează două dintre trendurile propuse de designeri pentru primăvara aceasta, tulul și penele.

Margot Robbie poartă o rochie Givenchy din dantelă, plisată. Ne place alegerea tocmai pentru că în partea de jos, printre pliurile dantelei, se întrezărește un pattern strălucitor, menit parcă să accentueze eleganța evenimentului.

Kate Mara a ales o rochie Christian Dior, fără bretele, cu inserții aurii, ușor de pus în categoria all time classics și de păstrat în memoria colectivă.

Gemma Arterton poartă o rochie Alberta Ferretti din colecția couture pentru primăvară 2018, pe un umăr, cu pliuri dinamice care-i evidențiază ținuta statuară.

Kate Middleton, însărcinată cu cel de-al treilea copil și, bineînțeles, însoțită de Prințul Williams, a ales să poarte o rochie verde vaporoasă, drapată, creată de designerul britanic Jenny Packham.

Lily James a optat pentru o rochie Dior cu inserții din tul. O alegere ușor romantică, am spune noi, dar care o prinde de minune pe actrița din Cenușăreasa.

FOTO: Hepta