Ce sporturi practică vedetele? Inspiră-te de la Lili Sadu, Sore, Nicoleta Nucă și Ellie White

lili sandu sport vedete

Sunt mereu în lumina reflectoarelor și acest lucru le obligă să aibă o imagine impecabilă. Le întrebăm mereu ce mănâncă, ce produse de make-up și de îngrijire folosesc, cu se îmbracă, iar acum a venit rândul sportului, pentru că o siluetă tonifiată ca a lor se menține cu ceva mișcare. Iată ce fel de efort fizic preferă să facă Lili Sandu, Sore, Nicoleta Nucă și Ellie White pentru o siluetă de vis.

Lili Sandu – Kick boxing, jogging, Pilates

lili sandu sport

Rutina ei săptămânală de sport implică patru antrenamente – Kick boxing, jogging, Pilates pe care le practică la sală. Pentru Pilates, Lili apelează la un instructor, iar pe restul și le structureză singură.

Mă simt excelent după fiecare oră de Pilates și îmi place cum corpul își păstrează armonia. Iar la polul opus se află renumitele squats – pe cât sunt de eficiente pe atât de mult le disprețuiesc”, mărturisește Lili Sandu.

Sore – Squash, wakeboard, snowboard

sore sport

Sore este o altă împătimită a mișcării, dar nu merge la sala de fitness, ci preferă sporturile în aer liber. Iar dacă nu le poate practica afară, merge la squash, preferatul ei. ”Nu sunt omul care să meargă la sala de fitness, prefer sporturile în aer liber (wakeboard, snowboard). Cap de listă rămâne squash-ul. L-am descoperit acum doi ani și nu mă mai satur, merg o dată sau de două ori pe săptămână. Sporturile enumerate de mine fac minuni la nivel de întreținere, în egală măsură îmi ridică și moralul. Nu practic sporturi sau activități sportive care nu-mi fac plăcere, sportul trebuie să te ridice, să te relaxeze, să te deconecteze”, spune Sore.

Nicoleta Nucă – Antrenamente cu greutăți și funcționale 

nicoleta nucă sport

Nicoleta Nuca petrece mult timp la sala de sport, unde merge uneori și de cinci ori pe săptămână și nu mai puțin de trei. ”Prefer antrenamentele de fitness cu greutăți pentru mențiunea densității musculare și antrenamentele funcționale în care combin exercițiile cu greutatea propriului corp și cardio. Nu sunt adepta antrenamentelor exclusiv de cardio, pentru că nu obțin rezultatul pe care mi-l doresc. Recomand cu tărie antrenamentele sub supravegherea unui antrenor personal pentru că te învață să execuți corect exercițiile, evitând astfel accidentările musculare, articulare sau osoase. Antrenorul îți creează un program de exerciții potrivite obiectivelor pe care le urmărești (slăbire, tonifiere, creștere musculară etc.) și îți propune un regim alimentar care să te ajute să-ți atingi țelul. De asemenea, în timpul antrenamentelor te ține “în priză”, astfel încât să nu faci pauze prea lungi și să răcești mușchii, reducând șansele de a obține un rezultat și riscurile de accidentări, te motivează și încurajează atunci când ai impresia că orice ai face nu reușești să arăți așa cum ți-ai dori și, deseori, este un bun interlocutor/ascultător/consilier. Genuflexiunile sunt preferatele mele, iar plank-ul sau alergatul nu-mi plac absolut deloc, dar oricum le practic pentru că sunt foarte eficiente!”

Ellie White – Jogging, greutăți, Pilates 

ellie white sport

Ellie White este mama a doi copii, dar și-a recăpătat silueta de dinainte de sarcini și datorită sportului, pe care îl practică cu regularitate acasă.

”Încerc să fac mișcare cât de des pot. Fie că alerg sau fac exerciții de fitness, încerc să-mi mențin un ritm de maximum trei zile pe săptămână. Îmi este puțin mai greu să ajung la sală, pentru că sunt de cele mai multe ori pe fugă, așa că mi-am făcut un program de fitness chiar acasă. Și mă și țin de el, pentru că-mi place. Pentru că organismul nostru este într-o continuă adaptare, încerc să fac exerciții variate, pentru a lucra diferite grupe musculare și pentru a nu se obișnui corpul cu anumite mișcări. Așa că, într-o zi alerg, în alta fac fitness cu sau fără banda de rezistență, iar în altele încerc și Pilates. Iar în restul zilelor încerc să includ treburile casnice în rutina zilnică de mișcare: fac alergare ușoară pe scari, fandări sau abdomene.  Momentan, îmi sunt propriul meu antrenor personal, pentru că deja am învățat ce să fac pentru a avea rezultate și îmi și corectez singură postura în oglindă. Însă, pentru cei mai novice într-ale fitness-ului, recomand cu încredere un antrenor personal, pentru că doar așa poți avea parte de un antrenament personalizat care să-ți ofere cele mai bune și rapide rezultate. Un antrenor știe ce exerciții sunt necesare în funcție de fiecare corp în parte, pentru a nu merge la sală degeaba, făcând exerciții care nu te ajută pentru că fie nu sunt facute corect, fie nu ai nevoie de ele”, spune Ellie White.

Preferatele ei sunt exercițiile cu greutatea proprie – ”Este greu, doare, dar mie îmi oferă rezultate rapide. Și, știi cum se zice : No pain, no gain!”.

Categorii Lifestyle