Ce se va întâmpla când domnia Reginei Elisabeta a II-a va ajunge la final?

regina elisabeta

Regina Elisabeta a II-a este cel mai longeviv monarh din toate timpurile și e destul de greu să ne imaginăm că altcineva îi va lua, mai devreme sau mai târziu, locul la tronul Regatului Unit. Regina este probabil cel mai bun simbol al ordinii și stabilității, însă anul acesta a depășit pragul de 90 de ani și, chiar dacă sună cinic, Marea Britanie este pregătită pentru momentul în care domnia sa va ajunge la final, autoritățile având un protocol întreg de urmat.

Așadar, care sunt pașii care vor trebui făcuți după ce Regina Elisabeta a II-a nu va mai fi? Haideți să aflăm.

1. Prințul Charles

Tronul nu poate rămâne vacant, așa că, de îndată ce decesul Reginei va fi confirmat, Prințul de Wales va deveni noul monarh al Marii Britanii. Regele Charles va ține un discurs adresat poporului și va vizita casele familiei regale din Scoția, Țara Galilor și Irlanda de Nord pentru a se întâlni cu oamenii de acolo. Deși a fost întotdeauna un personaj controversat, Camilla Parker-Bowles, soția sa, va deveni Regina Camilla.

2. Operațiunea Podul Londrei

După ce va fi anunțat decesul Reginei Elisabeta a II-a, codul „Podul Londrei a căzut!” va declanșa unul dintre cele mai complexe și detaliate planuri de înmormântare. Totul este deja pregătit. Au fost gândite mai multe trasee pentru cortegiul funerar în funcție de locul în care va muri Regina. Nimic nu a fost lăsat la voia întâmplării. E destul de ciudat să îți planifici propria înmormântare, dar, pentru cei care fac parte din familiile regale ale lumii, acest lucru se numără printre principalele responsabilități.

3. Informarea întregii lumi

Secretarul privat al Reginei va fi primul care va afla că Majestatea Sa a încetat din viață. Indiferent de oră, acesta îi va comunica vestea premierului britanic, funcție ocupată, în momentul de față, de Theresa May. Un anunț cu ramă neagră va fi pus la porțile Palatului Buckingham. În același moment, un comunicat de presă va fi trimis către instituțiile media din întreaga lume. Piloții britanici le vor împărtăși pasagerilor tristele informații.

4. Parlamentul

Ambele Camere ale Parlamentului Regatului Unit (Camera Lorzilor și Camera Comunelor) se vor reuni de urgență imediat după confirmarea decesului, pentru ca parlamentarii să îi jure credință noului monarh.

5. Banii vor fi schimbați

Numele, inițialele și imaginile Reginei Elisabeta a II-a de pe monede și bancnote vor fi înlocuite cu cele ale Prințului Charles (portretele sale au fost făcute în avans). Schimbarea nu se va produce însă peste noapte. Vechile bancnote și monede vor fi înlocuite de cele noi de-a lungul unor ani buni.

6. Prințul William

După ce Charles va deveni Rege, Prințul William va fi primul în ordinea succesiunii la tron și, cel mai probabil, va primi titlul de Prinț de Wales. La rândul său, Kate Middleton va deveni Prințesă de Wales, titlu deținut odinioară de Diana Spencer, mama lui Will.

7. Omagiu

Publicul va putea să îi aducă un ultim omagiu Reginei Elisabeta a II-a, al cărui trup neînsuflețit va fi depus la Westminster Hall, cea mai veche clădire a Parlamentului, pentru o zi. Apoi, va urma înmormântarea sa de la Westminster Abbey, ceremonia fiind condusă de Arhiepiscopul de Canterbury.

8. Zile de doliu

Decesul Reginei va fi urmat de 12 zile de doliu. Se vor auzi bătăi de clopote și steagurile vor fi coborâte în întreaga țară. Show-urile de comedie vor fi amânate până după terminarea perioadei de doliu, iar parcurile de distracții vor fi închise. Ziua înmormântării Reginei va fi declarată sărbătoare națională în Marea Britanie și alte câteva state ale Commonwealth-ului.

Foto: hepta.ro

Categorii Lifestyle