Ce se întâmplă, până la urmă, cu Festivalul de Film de la Cannes

festival cannes

După ce organizatorii anunțaseră în martie că ediția de anul acesta a Festivalului de Film de la Cannes ar putea fi amânată pentru sfâriștul lunii iunie sau începutul lui iulie, aceștia au revenit asupra deciziei și au anunțat că planurile de amânare se suspendă, dar că evenimentul cinematografic ar putea avea loc totuși, anul acesta, într-o formă sau alta.

Conform unui comunicat emis marți de oficialii de la Cannes, aceștia anunțau că ”explorează toate posibilitățile pentru a permite exisența celei de-a 73-a ediții a Festivalului de Film de la Cannes, într-un fel sau altul.”

”După ce criza din sănătate, a cărei rezolvare este prioritară, va trece, va trebui să reluăm eforturile și să susținem importanța cinematografiei și rolul pe care artiștii, profesioniștii, cinema-urile și audiența le joacă în viața noastră. Ne arătăm aprecierea față de aceștia și am vrea să mulțumim tuturor celor care ne susțin, instituțiilor publice, industriei cinematografice și partenerilor noștri. Fiecare dintre noi e la curent cu situația incertă din lume din cauza amenințării asupra sănătății noastre. Sperăm să putem anunța în cel mai scurt timp ce se va întâmpla cu ediția 2020 a Festivalului de la Cannes”, au anunțat organizatorii festivalului, citați de CNN.

Cea de-a 73-a ediție a Festivalului Internațional de Film de la Cannes trebuia să aibă loc între 12-23 mai.

Categorii Lifestyle