Ce se întâmplă cu Premiile Oscar, ediția 2021. Când ar putea avea loc gala de decernare

premii oscar

Organizatorii galei de decernare a premiilor Oscar iau în calcul amânarea ceremoniei cu patru luni din cauza efectelor pandemiei

Premiile Oscar ar putea să aibă loc în primăvara-vara lui 2021, deoarece organizatorii au ajuns la concluzia că nu sunt destule filme candidate în cursă din cauza pandemiei de coronavirus.

Premiera și turnarea multor producții au fost amânate și, astfel, în cursa pentru Oscar nu sunt destule filme care să concureze pentru mult-doritul trofeu. Cea de-a 93-a ediție  premiilor Oscar ar fi trebuit să aibă loc pe 28 februarie 2021, dar acum e luată în calcul o amânare cu până la patru luni și, astfel, am putea urmări ceremonia peste un an pe vremea aceasta. E prima data în istorie când Academia Americană de Film, cea care acordă premiile, se confruntă cu o astfel de situație.

premii oscar

Deja primele măsuri au fost luate o ceea ce privește sistemul de nominalizare, astfel că, pentru a deveni eligible la Oscar, filmelor li s-a prelungit termenul de lansare în cinematografe. De obicei, filmele cu aspirații la Oscar erau lansate în lunile noiembrie-decembrie, pentru a rămâne proaspete în mintea membrilor Academiei de Film, care votează în ianuarie.

De asemenea, mai multe blockbustere și-au amânat premiera din cauza faptului că cinemaurile din întreaga lume rămân încă închise, iar printre acestea se numără și cea mai recentă producție din seria James Bond: ”No Time To Die”, care a fost mutată din aprilie, în noiembrie 2020.

Foto: Hepta

Categorii Lifestyle