Ce se întâmplă atunci când nu te demachiezi la timp?

șervețele demachiante

De când am început să mă machiez, un lucru știu sigur: nu trebuie să adorm niciodată machiată. Însă sunt sigură că ți se mai întâmplă și ție uneori să nu te demachiezi imediat după ce ajungi acasă și să adormi cu mascara și fond de ten pe față. Poate fi vorba de comoditate, sau poate doar de oboseală după o petrecere lungă… Chiar dacă ți se întâmplă rar, nu e de glumit cu acest subiect, pentru că în timp pot exista consecințe serioase pentru tenul tău. În timpul nopții, atunci când dormi, pielea și corpul tău se refac; dacă tu nu ai renunțat la machiaj pe parcursul nopții, acest proces nu mai are loc, pentru că porii sunt blocați.

Fondul de ten nedemachiat la timp reprezintă de fapt o peliculă care blochează porii și astfel apar ridurile. Porii încărcați, urmați de acnee, sunt doar două dintre consecințe. Dacă ai folosit un fond de ten rezistent la transfer și nu te-ai demachiat la timp, riscul de a căpăta un ten îmbătrânit prematur crește considerabil.

Să nu crezi că doar fondul de ten cauzează probleme. Rujul poate și el să îți creeze un mic disconfort dacă nu l-ai demachiat la timp. Dacă adormi cu ruj pe buze, cel mai probabil te vei trezi dimineața cu buzele uscate și foarte deshidratate.

Mascara uitată pe gene îți poate afecta zona ochilor, deoarece ea poate cauza iritații care pot duce la conjunctivită. În plus, ai șanse mari să ți se rupă genele.

Din câte poți observa, e destul de important să te demachiezi la timp și, crede-ne, nici nu durează mult acest proces. Chiar dacă ești foarte obosită, fie după job, fie după o petrecere, fă un efort de câteva minute și demachiază-te la timp, pentru a evita problemele despre care povesteam mai sus. Ca să meargă totul cât mai rapid, folosește pentru ten șervețele demachiante, iar pentru zona ochilor un demachiant bifazic pentru a îndepărta cu succes orice urmă de eyeliner sau mascara. Dimineața nu uita să repeți procesul și să folosești și un gel de curățare, just in case. 

Noi îți recomandăm șervețelele demachiante și demachiantul pentru zona ochilor de la NIVEA. Demachiantul este potrivit chiar și pentru persoanele cu pielea sensibilă. Ambele produse se regăsesc acum în ediția limitată Pink Flamingo. Think Pink!

șervețele demachiante

Foto: Pinterest