Ce se ascunde în spatele unui zâmbet perfect

Ținutele impecabile, machiajul și coafura suntcâteva elemente care atrag imediat atenția, însă zâmbetul este cel mai de preț accesoriu pe care îl putem avea. Cu puțină atenție la rutină, zâmbetul  poate eclipsa orice vestimentație, indiferent de context. Știm că nu toate femeile au fost înzestrate cu acea dantură fără cusur, sau cu o pereche de buze pline și senzuale, dar asta nu înseamnă că zâmbetul ideal nu poate fi obținut.

Pentru o igienă mai eficientă și o sănătate dentară mai bună, ața dentară nu trebuie să va lipsească din rutina zilnică. Folosiți-o mereu după ce ați mâncat, pentru a scăpa de resturile alimentare dintre dinți. Apoi puteți trece la periajul danturii, care trebuie efectuat cu rigurozitate timp de 2-3 minute în fiecare zi.

Aparatul dentar – prieten sau dușman?

Zâmbetul nostru este prima carte de vizită pe care o oferim celor din jur. Știm că vestea purtării unui aparat dentar te poate speria din cauza aspectului inestetic, însă îndreptarea dinților este acum mai ușoară că niciodată. Ce zici de un aparat dentar invizibil?

Ce beneficii are aparatul dentar Invisalign pentru pacienții care sunt în căutarea zambetului perfect (față de aparatul dentar tradițional)?

Dr. Alexandra Mircea (medic stomatolog): Invisalign este în primul rând un aparat dentar invizibil. Gutierele care imprimă mișcare dinților
sunt transparente și greu sesizabile. Pacienții care sunt preocupați de estetic găsesc în Invisalign varianta ideală. De asemenea, aparatul se îndepărtează în timpul meselor și pentru a realiza igiena dentară – nu îți modifici rutina alimentară ca în cazul aparatelor cu brackets. Planul de tratament este prezentat că o simulare 3D și știi de la început cât timp durează tratamentul, precum și felul în care for arată dintîi tăi la fiecare gutieră. Tratamentul este chiar si de 2xmai rapid decât la aparatele dentare convenționale.

Foarte important, nu este necesar să faci controale lunare pentru a imprima mișcare dinților tăi pentru că acest lucru îl face fiecare nou set de gutiere. De aceea, Invisalign este soluția preferată pentru pacienții care călătoresc mult sau care locuiesc în altă țară. Controalele le stabilim de comun acord, în funcție de programul pacientului. Invisalign oferă opțiunea
tratamentului ortodontic comod și la distanță!

Care sunt etapele tratamentului? Cât de ușor este să întreținem aparatul dentar Invisalign?
 Primul pas reprezintă amprentarea sau scanarea dinților. Aceste informații împreună cu dosarul ortodonticsunt procesate de echipa Invisalign din America și se generează un model 3D electronic al dinților pacientului.
View this post on Instagram

A post shared by Doctor Alexandra Mircea (@dralexandramircea) on

Împreună cu prof Andrea Bazzucchi, speaker și trainer internațional Invisalign, lucrez pentru a realiza cel mai potrivit plan de tratament pentru fiecare pacient. Odată finalizat planul de tratament, îi prezint pacientului simularea 3D a tratamentului sau. Cu această ocazie pacientul află ce durată are tratamentul, cum vor arăta dintîi la fiecare set nou de gutiere și cel mai important, cum va arăta zâmbetul la finalizarea experienței Invisalign. În plus, acest aparat se adresează tuturor varstelor și problemelor dentare.

Augumentarea buzelor cu acid hialuronic – un zâmbet nou în doar 10 minute

Odată rezolvate problemele ce țîn de aspectul danturii tale, nu mai rămâne decât să finisezi ultimele detalii. Poate îți dorești o albire dentară, sau vrei să completezi aspectul zambetului tău prin volumizarea buzelor. Dacă te bate gândul să apelezi la acid hialuronic pentru augumentarea buzelor, Dr. Amalia Anghel (medic dermatolog) ne-a povestit cum decurge o astfel de procedură.
Ce folosim pentru augumentarea buzelor și cum decurge procedura?
Dr. Amalia Anghel: În primul rând, demontăm mitul legat de Botox. Toxina botulinică nu este o substanță de umplere, ci ea acționează la nivelul mușchilor care se contractă, relaxând activitatea acestora. Prin urmare, buzele se injectează cu acid hialuronic, iar acesta poate fi de mai multe tipuri. Eu folosesc un acid hialuronic dedicat acestei zone, cu o remanență bună și care îmi oferta siguranță maximă pentru zona buzelor. În funcție de efectul pe care dorim să îl obținem, hidratare, volum sau corectarea anumitor asimetrii, remanența produsului poate fi diferită. În medie, rezultatele se mențin în jur de 6-12 luni.
Procedura este simplă, durează în jur de 10 minute și se realizează cu ajutorul anesteziei locale. Disconfortul este minim, se pot simți mici înțepături, dar în general nu este o procedură tolerată cu  greu de către pacienți.
View this post on Instagram

A post shared by Skinmed (@skinmed.clinic_bucharest) on

Așadar, acum nu îți mai rămâne decât să zâmbești larg și să îți accesorizezi zâmbetul cu un ruj pe măsură!