Ce să porți la o nuntă în funcție de tipul petrecerii

hepta_2123435

Dress code-ul pentru o nuntă depinde de o serie de factori – de la ora la care se ţine evenimentul la locul în care este organizat, şi până la stilul şi tematica impuse de către miri.

Mai jos, ţi-am pregătit câteva sugestii de rochii pentru mai multe stiluri de nunţi (şi cu preţuri pentru orice tip de buget). În plus, toate aceste rochii pot fi purtate nu numai cu ocazia unui singur eveniment, astfel încât nu vei simţi că ai cheltuit bani pe ceva ce va sta apoi în şifonier fără a mai fi purtat vreodată.

Nuntă black tie

Pentru o nuntă cu dress code black tie, merge atât o rochie lungă, cât şi una de cocktail. Poţi opta pentru o little black dress cu detalii elegante (precum cea de mai jos, cu accente din dantelă), ori un model de rochie simplu, uni, pe care să îl accesorizezi cu bijuterii.

FotorCreated1

Fă-le ale tale: Rochie Elie Saab 8.040 lei – aici; rochie Zara 129,90 lei – aici; rochie H&M 229 lei – aici

Nuntă pe plajă

Pentru o nuntă pe plajă este neapărat nevoie să ai în vedere şi confortul, nu numai imaginea. Evită pantofii sau sandalele cu toc şi mergi în schimb pe varianta unor sandale flat, iar în ceea ce priveşte rochia, evită o siluetă prea lungă sau croielile prea strâmte, Eu îţi propun să optezi pentru modele vaporoase, în nuanţe vesele.

FotorCreated5

Fă-le ale tale: Rochie Zara – 249,90 lei – aici; rochie Mango – 139,90 lei – aici; rochie Mango – 139,90 lei – aici

Nuntă în grădină

Poţi merge pe varianta clasică a unei rochii cu print floral, sau poţi opta pentru un imprimeu inspirat de frunze sau fructe – toate sunt modele cu care nu ai cum să dai greş în ceea ce priveşte respectarea dress code-ului. Alege lungimea în funcţie de ora evenimentului – scurtă sau tea length (până sub genunchi) pentru după-amiază şi lungă pentru seară.

FotorCreated4

Fă-le ale tale: Rochie Zara – 199,90 lei – aici; rochie Dolce & Gabbana – 8.865 lei – aici; rochie Mango – 139,90 lei – aici

Nuntă conservatoare

Dacă mergi la o nuntă ai căror organizatori sunt de regulă stricţi în ceea ce priveşte vestimentaţia, mergi pe variante safe – fără nuanţe prea închise (o regulă de care, în general, nu se mai ţine cont, dar pe care unele cupluri sau poate rudele lor mai în vârstă, încă o doresc respectată, este ca invitaţii să nu poarte la un eveniment fericit, precum o nuntă, negru, culoare asociată cu doliul), fără decupaje provocatoare şi fără siluete prea scurte. Poţi merge pe varianta unei rochii petrecute, sau te poţi juca cu detaliile precum print-urile sau pliseurile, pentru a compensa silueta conservatoare.

collage

Fă-le ale tale: Rochie Valentino – 15.080 lei – aici; rochie Topshop – 230 lei – aici; rochie Dolce & Gabbana – 6.800 lei – aici

Nuntă rustică

Îţi propun imprimeuri jucăuşe, volane, mâneci evazate, şi detalii în nuanţe aprinse pe fundaluri ecru, care să omagieze portul popular.

FotorCreated8

Fă-le ale tale: Rochie H&M – 159 lei – aici; rochie H&M – 129 lei – aici; rochie Rebecca Taylor – 1.280 lei – aici

Nuntă în oraş

Dacă eşti invitată la o nuntă unde tematica este una modernă, cel mai probabil dress code-ul este unul cocktail, astfel încât poţi miza pe o rochie furou sau o rochie cocktail într-o nuanţă electrică. Bineînţeles, o rochie neagră accesorizata cu bijuterii elegante este de asemenea o opţiune perfectă.

FotorCreated2

Fă-le ale tale: rochie Zara – 229,90 lei – aici; rochie Diane von Furstenberg – 1.795 lei – aici; rochie Zara – 129,90 lei – aici

Foto sus: hepta.ro