Ce să faci în Peninsula Peloponez, în această vară

Peninsula Peloponez este locul potrivit pentru o vacanță la soare, în stil grecesc, asezonată cu dimineți prelungite la un frappe și seri petrecute în atmosfera tavernelor, dar nu numai… Peninsula Peloponez este Ținutul Zeilor, locul de naștere al culturii antice și al evenimentelor istorice care au pus bazele lumii.

Așadar, dacă ajungi în această vară în Peloponez, nu rata situri arheologice, temple, cetăți și mănăstiri cu mii de ani de istorie, din programele opționale oferite de turoperatorul Cocktail Holidays la destinație turiștilor care își petrec vacanța de vară în zonă.

Prima dată am ales traseul Koroni-Methoni-Pylos. Am început excursia mergând cu barca pe marea de un albastru greu de uitat până la Koroni, pentru vizitarea Castelului Venețian, o clădire cu fortificații impresionate, la capătul sud-vestic al Peloponezului. Vizitezi apoi Mănăstirea Maicii Domnului Eleistria, unde se găsește icoana făcătoare de minuni ce datează din secolul al V-lea. La Methoni te poți relaxa la plajă câteva momente și te îndrepți apoi spre Pylos de unde din port te îmbarci pentru o scurtă croazieră către Sfaktiria.

Într-o altă zi poți să alegi traseul Argolis-Epidaur-Nafplio-Mycene. Centrul de vindecare Asclepion de la Epidaur, celebru în vremea lui, este locul în care oamenii bolnavi mergeau cu speranța de însănătoșire. O să rămâi impresionat de Naplio, prima capitală a Greciei independente după revoluția din 1821, un oraș-port fondat de Nafplios, fiul lui Poseidon, Zeul Mării, potrivit mitologiei. Cuceritorii francezi, venețieni și turci și-au lăsat amprenta în oraș și au influențat puternic cultura, arhitectura și tradițiile sale de-a lungul secolelor. Când vrei să te odihnești la un frappe grecesc după ce ai străbătut orașul la pas, oricare tavernă de pe străzile înguste ori de pe faleză e locul potrivit.

Mycene este locul popular printre turiști pentru mormintele regale și pentru Poarta Leilor, unul dintre cele mai cunoscute elemente din arhitectura universală. Și, de ce nu, locul cel mai potrivit pentru fotografii de neuitat.

Excursia Sparta-Mysytras-Monemvasia te introduce în atmosfera antică de la primii pași. Sparta are ruine antice și un muzeu de arheologie și cel mai potrivit loc pentru fotografii, statuia eroului Leonidas. Mystras, un sit archeologic aflat patrimoniul UNESCO, are biserici și ruine răspândite impresionant pe un deal întreg. Dar păstrează spațiu în telefon pentru fotografii din Monemvasia, care îți va tăia respirația. E un muzeu în aer liber situat în partea erodată a unei insule de 300 de metri lățime și un kilometru lungime, care abundă în detalii bizantine, otomane și venețiene. Numele Monemvasia provine din două cuvinte grecești: mone și emvasia, care înseamnă ”o singură intrare” și se referă la digul îngust care reprezintă singura cale de acces, insula fiind separată de țărm în urma unui cutremur care a avut loc în anul 375.

Clădirile medievale sunt restaurate treptat, multe dintre ele sunt transformate în hoteluri și au fost deschise și câteva restaurante, unde poți petrece câteva ore liniștite.

Categorii Lifestyle