Ce să faci dacă rămâi în București de 1 Mai

1 Mai București evenimente

Dacă te numeri printre cei care n-au vrut sau n-au putut să plece la mare, la munte sau în străinătate de 1 Mai, iată câteva propuneri de petrecre a timpului liber în București. Orașul poate părea mai prietenos de sărbătorile legale, când nu mai e atât de zgomotos și de aglomerat. Opțiunile de distracție sunt numeroase și n-ai cum să te plictisești de 1 Mai nici măcar în București!

1. Piscină

Dacă nu ai ajuns la mare, adu marea la tine. La o piscină acoperită sau încălzită din București poate fi mai plăcut decât la mare, unde nu poți face baie încă. Opțiunile sunt: Therme – Healthy Wednesday, Radisson Blu (piscină interioară și exterioara și spa), Viva Sport Club (piscină acoperită), Daimon Sports&Spa, Orhideea Spa (piscina acoperită).

2. Picnic, petreceri, concerte

După relaxarea de la spa sau de la piscină merge de minune o masă la iarbă verde, la un picnic urban și un concert antrenant. Ai o mulțime de opțiuni:

  • Zero Mai ajunge anul acesta la cea de-a treia ediție și îți propune un picnic la Verde Stop Arena, unde organizatorii te așteaptă cu bere, cafea, limonadă și food trucks de la cele mai tari restaurante, bean bag-uri, locuri de joacă pentru copii: ping-pong, badminton, voley, iar ca fundal sonor – concert Jam in Shoes.
  • Cinco de Mayo – Mexican Fest & Fiesta în Herăstrău, la Berăria H. Petrecere în stil mexican la Berăria H , unde bucătarii vor găti chiar sub ochii invitaților Quesadilla, Nachos, Churros, Paella Mexicană și multe alte preparate delicioase, în timp ce barmanii sunt gata să-ți amplifice starea de bine cu Tequila, Margarita și tot felul de licori mexicane. Accesul este gratuit!
  • Concert Ada Milea: Republica Mioritică România, de la ora 19:30, la Green Hours

3. Teatru

  • Revizorul” se joacă la Teatrul Național București, Sala Studio, de la ora 19.30. Regia:Horaţiu Mălăele; Distribuție: Horaţiu Mălăele / Ștefan Bănică, George Mihăiţă, Virginia Mirea, Delia Seceleanu, Valentin Teodosiu, Gheorghe Dănilă, Florin Dobrovici, Eugen Racoţi, Dragoş Huluba, Ana Maria Lazăr, Bogdan Ghiţulescu, Niculae Urs,Vladimir Gaitan, Serban Georgevici
  • Carousel” se joacă la Teatrul Bulandra, Sala Liviu Ciulei, de la ora 19:00. Adaptare de Andrei Şerban şi Daniela Dima după piesa LILIOM de Ferenc Molnar şi filmul cu acelaşi titlu de Fritz Lang. Cu: Vlad Ivanov, Alexandra Fasola / Ana Ularu, Rodica Lazar / Maria Obretin, Cătălin Babliuc, Ana Covalciuc / Silvana Negruţiu, Radu Iacoban, Mirela Gorea, Adela Bengescu, Şerban Gomoi, Andrada Corlat / Simona Pop
  • ”Cea mai călduroasă zi din an” se joacă la Apollo 111, de la ora 20:00. Se întâlnesc la ieșirea dintr-un spital, în cea mai călduroasă zi din an. Doi oameni aproape imposibil de pus împreună, în mijlocul unui București isteric. Dar trăiesc într-o singură zi o poveste întreagă de dragoste. Cu tot ce poate să aibă ea – rătăciri, regăsiri, pasiune, poftă, tensiune, ceva umor și niște nervi. Cu: Alexandru Ion, Victoria Raileanu, text și regie: Bogdan Theodor Olteanu

4. Expoziții

  • Anastasis – expoziție de icoane ortodoxe la Palatul Brâncovenesc de la Mogoșoaia. Intrarea este liberă, programul începe la ora 9.00. Urban Steps la MNAC – primul proiect complex de graffiti, curatoriat și găzduit de o instituție muzeală de artă din România.
  • URBAN STEPS marchează 20 de ani de artă urbană în România, adunând laolaltă cele mai răsunătoare 20 de voci ale street-art-ului românesc, de la începuturi și până în prezent, într-o lucrare murală de 500 de metri pătrați, pe care o puteți descoperi, pas cu pas, pe scările interioare ale Muzeului Național de Artă Contemporană din București. Programul începe la ora 10.00
  • Muzeul Antipa este deschis între orele 10.00 și 20.00. Dintre expoziții – ”#3Rusia – file din natură” – Un număr de 80 de fotografii de o frumusețe tulburătoare dezvăluie măreția naturii din țara cu cea mai mare suprafață de pe glob, Rusia. Sunt surprinse atât maiestuoase animale sălbatice, tradițiile minorităților, ale popoarelor indigene, dar și dramaticul impact al omului asupra ecosistemelor.

Foto: Therme

Categorii Lifestyle