Ce purtăm în 2018? 5 trenduri fresh și 5 trenduri la care să renunți

Un nou an vine automat cu întrebarea… ce se mai poartă? Iată cinci trenduri fresh care vor domina anul 2018, și pe care poți începe să le adopți încă de pe acum, dar și cinci trenduri care au cam apus, și la care e cazul să renunți.

OUT: Jachetele bomber

Nu e cazul să îți arunci toate jachetele bomber din șifoinier, însă clar nu mai e cazul să îți cumperi vreuna nouă, pentru că nu vor mai fi multă vreme în tendințe.

Încearcă în schimb…

IN: Jachetele din plastic

Anya Hindmarch, Chanel, Fenty Puma by Rihanna, Marc Jacobs, Valentino

Nu te-ai fi așteptat să vezi geci din PVC pe podiumul Chanel sau Valentino, nu? Nici eu. Dar iată că s-a întâmplat. Și nu numai acolo, ci și în colecțiile pentru primăvară semnate de Anya Hindmarch, Marc Jacobs și Rihanna (Fenty Puma).

Moda începe să se îndepărteze din ce în ce mai mult de accentele strălucitoare care au dominat tendințele sezoane de-a rândul, mergând acum în schimb pe ideea de luciu. Dacă în sezonul toamnă/iarnă 2017-18, piesele din lac erau printre trendurile de top, pentru primăvară pregătește-te cu o jachetele sau geacă din plastic, neapărat transparent.

OUT: Pasteluri

Okay, ca să fiu perfect sinceră, pastelurile nu sunt neapărat out” (fiind totuși vorba despre ceva clasic care nu o să se demodeze vreodată cu totul), ci pur și simplu… un pic cam plicticoase și cam previzibile – în special pentru sezonul de primăvară!

Încearcă în schimb…

IN: Nuanțe suprasaturate

Aalto, Agnona, Marc Jacobs, Tom Ford, Versace

Culoarea anului 2018, conform anunțului făcut recent de Institutul Pantone, este Ultra Violet, un mov intens pe care urmează să îl vezi din ce în ce mai des anul acesta. Și nu e singura nuanță vibrantă în trend.

Tonurile suprasaturate și-au făcut apariția pe o mulțime de podiumuri, printre care Marc Jacobs, Tom Ford sau Versace. Variantele pe care le ai sunt fie să porți o singură nuanță statement care să fie acel *pop* de culoare care scoate în evidență outfitul, fie să asociezi mai multe culori tari în cadrul aceleiași ținute.

OUT: Logo mania

Logo mania a avut o perioadă scurtă în care a revenit în atenție, însă, spre deosebire de anii ’90, când a dominat tendințele sezoane de-a rândul, de data aceasta nu a avut viață prea lungă.

Încearcă în schimb…

IN: Supradoza de printuri

Calvin Klein, Junya Watanabe, Missoni, Prada, Versace

Începe încă de pe acum să „colecționezipiese cu print, pentru că vor fi BIG în 2018. Dar nu orice fel de print. Dacă până acum motivele grafice sau logo mania se aflau în topul tendințelor, printul supraaglomerat e ceea ce se va purta în 2018.

La Versace printul a fost inspirat de lucrările lui Andy Warhol, la Prada am remarcat un imprimeu desprins din paginile benzilor desenate, iar la Missoni inspirația pare să fi fost Picasso.

OUT: Colanți

Piesele sporty sunt în trend de ceva vreme încoace – ne-am obișnuit deja să le vedem peste tot, însă colanții pe post de pantaloni (care au ajuns în tendințe – chiar dacă în mod controversat – via colecțiilor Versace și Max Mara) sunt old news.

Încearcă în schimb…

IN: Nylon sportswear

Céline, Fenty Puma by Rihanna, Isabel Marant, Tod’s, Valentino

Athleisure, streetwear… Nu mai e de mult ceva nou faptul că piesele pe care în mod normal, acum câțiva ani le-ai fi văzut numai la sală, sunt acum perfect în regulă de purtat pe stradă. Însă varianta fashionable în 2018 va fi cea a pieselor din materiale cum ar fi nylonul sau poliesterul.

Jachetele din nylon sunt foarte ușor de purtat – merg alături de cam orice, de la jeanși la rochii, însă nu te sfii să încerci și un look head to toe în acest stil.

OUT: Catifeaua

Nu e cu totul și cu totul demodată, însă catifeaua e în tendințe de ceva vreme și parcă ne-am cam săturat cu toții de ea.

Încearcă în schimb…

IN: Satinul

Adam Selman, Christopher Kane, Peter Pilotto, Roksanda, Simone Rocha

Satinul va fi BIG în 2018, și nu numai în sfera de eveningwear. Pentru cel mai cool efect, la fel ca în cazul oricărui material prețios, poartă-l în asociere cu alte materiale cât mai casual, cum ar fi denimul sau reiatul.