Ce produse să foloseşti când te confrunţi cu dermatită atopică

Frecvent întâlnită în cazul bebeluşilor şi a copiilor mici, dermatita atopică este o afecţiune a pielii ce se manifestă prin mâncărimi, roşeaţă şi senzaţii de înţepătură, şi cu care ne putem confrunta şi la maturitate. Pielea predispusă la dermatită atopică este foarte uscată, afectată de erupţii inflamatorii la intervale de timp mai mult sau mai puţin apropiate. La bebeluşi, apare pe obraji şi în exteriorul membrelor. La copiii mai mari şi la adulţi, afectează pielea de pe încheieturi (interiorul coatelor şi al genunchilor).

Pentru a veni în ajutorul tuturor celor care se confruntă cu această afecţiune, Avène a lansat XeraCalm A.D, o gamă completă, ce permite îngrijirea corectă a dermatitei atopice. Având la bază o formulă unică şi sterilă, produsele au un puternic efect hidratant şi calmant, şi refac bariera de apărare a pielii. Nu conţin parfum sau parabeni.

xeracalm AD

Crema XeraCalm A.D limitează pătrunderea transcutanată a substanţelor iritante şi a alergenilor, reducând apariția leziunilor, uleiul de duş din gamă curăţă delicat pielea uscată şi contribuie la refacerea stratului lipidic, iar balsamul XeraCalm A.D reduce senzaƫiile de pruurit cauzate de pielea uscată şi are rol calmant.

Specialiştii Avène recomandă de asemenea compresele și pulverizările cu Apă Termală Avène. Acestea calmează inflamația și mâncărimea, datorită proprietăților calmante și anti-iritante alei apei termale,  demonstrate prin studii clinice. Acțiunea benefică a apei termale Avène asupra dermatitei atopice este confirmată anual de peste cei 2600 de pacienți tratați anual la Centrul Termal de Hidroterapie Avène.