Ce produse nu trebuie să lipsească din geanta ta de gimnastică

Ești pe punctul de a pleca la sala de gimnastică. Bagajul este făcut – echipament special, produse cosmetice pentru refacerea machiajului, o mică gustare sănătoasă. Ești sigură însă că ai luat la tine tot ce este necesar? Există câteva produse care nu ar trebui sub nicio formă să îți lipsească din geanta de gimnastică. Deci, pentru ca lucrurile să fie făcute ca la carte, pe lângă produsele enumerate mai sus, vei avea nevoie de…

Apă

Știu, chestia asta a început să sune banal. Toată lumea îți spune că trebuie să bei apă. Unde pui că îți indică și cantitatea de care corpul tău are nevoie. Sala de gimnastică nu este însă locul unde ai putea să faci excepție. O sticlă de apă te va ajuta să rămâi hidratată în timpul antrenamentului. Optează pentru un recipient care să îi mențină constantă temperatura. Și nu uita: aceasta nu trebuie să fie foarte rece.

Recipient apă Everlast Gym Barrel, 56.00 lei – aici

Șervețelele de față

Dacă îți dorești ca tenul tău să nu aibă probleme în urma exercițiilor de la sală, ai grijă ca șervețelele de față să nu îți lipsească niciodată. Cu ajutorul lor te vei demachia înainte a de începe antrenamentul dar, în același timp, vei înlătura transpirația la finalul acestuia. Amestecul de transpirație și machiaj nu reprezintă doar un dezastru estetic, ci și o adevărată problemă pentru ten, mai precis, pentru porii care vor risca să se închidă. Alege-le pe cele pentru ten sensibil, mult mai prietenoase cu pielea ta. În afara tenului, și alte zone ale corpului, cele predispuse la acnee, se pot bucura de efectele acestor șervețele – nu evita să le folosești.

Șervețele demachiante Sephora Cleasing wipes, 27.00 lei, Sephora – aici

Bentița și elasticele pentru păr

Nu doar pentru a te simți mai bine, ci și pentru a evita contactul părului cu pielea transpirată a feței, ai grijă să ai întotdeauna la tine o bentiță de păr (dintr-un material lejer, moale). Iar dacă părul tău este puțin mai lung, nu uita elasticele.

Set 4 elastice acrilice, 9.99 lei – aici

Șervețele dezinfectante

Pentru că sala de antrenament presupune obiecte și aparate utilizate de alte persoane înaintea ta, ferește-te de pericole. Șervețelele dezinfectante sau o sticluță de gel antibacterian sunt exact ceea ce ai nevoie.

Prosop

Nu este deloc plăcut și lipsit de pericol să simți că îți alunecă mâinile pe covorașul de yoga sau pe aparatele de antrenament. Chiar dacă sala unde ai ales să te antrenezi îți pune la dispoziție prosop, folosește-l pe al tău. Vei avea nevoie de acesta în timpul exercițiilor pentru a te șterge de transpirație (palme, ceafă). Alege unul din microfibră, absoarbe mult mai bine transpirația.

Deodorant

Folosit atât înainte de antrenament cât și după dușul de la final, deodorantul nu trebuie să îți lipsească din geantă. O formulă care îți oferă protecție maximă și o senzație de prospețime, evitând în același timp iritațiile sau alte probleme ale pielii este cea mai bună alegere.

Deodorant Biotherm Deo Pure, 91.00 lei, Marionnaud – aici

Șamponul uscat

În mod firesc, folosirea unui șampon uscat nu va avea aceleași efecte ca ale celui clasic. Va da însă părului senzația de reîmprospătare atât de dorită după un antrenament solicitant. Câteva pulverizări și părul tău va arăta ok până la următoarea șamponare.

Șampon uscat Phil Smith Volumising Dry Shampoo, 31.90 lei, Douglas – aici

Balsamul de buze

Ar fi bine să nu fie uitat acasă atunci când mergi la sală. Asta pentru că în timpul antrenamentelor buzele au tendința de a se usca. Pentru a preveni acest lucru, strecoară-l în geantă.

Balsam buze Melkior Proffesional, 31.90 lei, Melkior – aici

Bandajele elastice

Bandajele elastice care protejează glezna dar și recipientele pentru gheață trebuie să își facă loc de asemenea în geanta pentru sala de gimnastică. Dacă primele au rol preventiv, cele din urmă calmează durerile și reduc inflamațiile în cazul accidentelor care se pot produce. Și, cum vorba înțeleaptă spune că este mai bine să prisosească decât să lipsească, știi ce ai de făcut.

Papucii

Dacă după antrenament alegi să faci un duș chiar la sală, nu uita să îți iei la tine papucii. Motivele țin în mod firesc de siguranța igienii. Șamponul, gelul de duș nu trebuie uitate nici ele mai ales dacă ești o persoană alergică sau cu o piele mai sensibilă.

Crema hidratantă

După exercițiile fizice și duș, corpul tău va avea nevoie de o cremă hidratantă. Ca și în cazul șamponului și a gelului de duș, nu este nevoie să iei cu tine decât cantitatea necesară pentru ziua respectivă. Utilizează recipiente speciale, mai mici. Acestea îți vor asigura spațiu dar și o cantitate nu atât de mare de dus după tine. Nu uita factorul de protecție atât pentru crema de corp cât și pentru cea de față.

Lucruri de schimb

Sub nicio formă, după antrenament nu vei rămâne îmbrăcată cu aceleași piese vestimentare cu care ai fost la sală. Chiar dacă ai făcut sau nu duș imediat după încheierea exercițiilor sau dacă drumul până acasă este unul extrem de scurt, schimbă-te de toate lucrurile pe care le-ai purtat în timpul antrenamentului. Este vorba nu doar de igienă ci și de o senzație de bine pe care un lucru curat, nou ți-o oferă.

Foto: hepta.ro