Ce piese ar trebui să eviți să mai porți și cu ce să le înlocuiești

piese de evitat

E foarte greu să faci un top al piese care nu se mai poartă. Asta pentru că, dacă jonglezi cum se cuvine cu styling-ul, cam orice își poate găsi locul în garderoba ta. Sunt însă câteva tendințe care ies ușor-ușor din uz și ne-am gândit să-ți oferim câteva variante de backup, în caz că vrei să păstrezi vibe-ul actual în outfiturile tale.

Look-ul prea aglomerat, studiat

Un outfit n-ar trebui să transmită mesajul c-ai petrecut mult timp să-l compui, că te-ai străduit. Efortless e cuvântul-cheie. Evită excesul de accesorii dacă nu ai un concept prestabilit în direcția asta.

Backup: Atunci când gândești styling-ul pentru o ținută, ia toate detaliile în calcul, de la design, texturi, culori și eventuale imprimeuri. Un sacou ușor supradimensionat, o pereche de jeanși cu talie înaltă, botine cu vârf pătrat și o geantă geometrică purtată în bandulieră – asta ar fi un exemplu de ținută efortless pe care o poți păstra ca referință.

Negru cu negru cu negru

Ținutele all black nu se vor demoda niciodată, însă le poți pune, din când în când, pe hold pentru a exploata alte culori care sunt mult mai ofertante în acest sezon.

Backup: Maro deschis, camel, nuanțele neutre, pe care le-ai tot văzut pe catwalk-uril sezonului și încet-încet și-n magazine. Pont: un costum camel e cam tot ce-ți poți dori în materie de achiziții toamna aceasta.

Costumele skinny fit

Sacoul scurt, cambrat și pantalonii trei sferturi skinny sunt un combo care nu-și mai revendică vreo poziție de ceva vreme pe lista trendurilor, tocmai de-aia, când vine vorba de costume, 2018 vine cu o altă abordare, mult mai fresh – costumele loose fit.

Backup: Costumele supradimensioante, chiar masculine, sau dacă preferi un sacou cambrat, mai lung, asociază-l cu o pereche de pantaloni largi, chiar evazați.

Dresurile plasă

Și dresurile plasă mai pot fi păstrate în garderobă, dar există și pentru ele un înlocuitor ceva mai cool, care-a făcut înconjurul podiumurilor.

Backup: Dresurile colorate – le-am văzut la Moschino, la Balenciaga –, cu imprimeuri ori albe (Dolce & Gabbana, Gucci) pot fi acel accent stylish ori de culoare pentru outfiturile sezonului rece. Pont: asociază dresurile neon (roz, galben, verde, portocaliu) cu piese în culori neutre sau nonculori.

Foto: hepta.ro