Ce nume și ce titlu va avea Meghan Markle după ce se căsătorește cu Prințul Harry

Nu, Meghan Markle nu va deveni Prințesă. Această onoare este rezervată numai celor ce se nasc în Familia Regală. În schimb, cel mai probabil, la fel ca și în cazul Prințului William și al lui Kate Middleton, Regina le va acorda lui Harry și Meghan titluri de duce și ducesă. Dacă William și Kate sunt, oficial, Ducele și Ducesa de Cambridge, Harry și Meghan vor fi, cel mai probabil, Ducele și Ducesa de Sussex.

În ceea ce privește numele de familie, Meghan va fi obligată să și-l schimbe pe cel actual – Meghan Rachel Markle (da, actrița împarte același nume cu personajul din Suits care a făcut-o celebră), va deveni Meghan Rachel Mountbatten-Windsor.

Numele de Windsor îți este, probabil, familiar – atât William cât și Harry l-au folosit pe post de nume de familie pe durata studenției. Numele Mountbatten provine de la soțul Reginei, Filip, Ducele de Edinburgh (căruia îi este atribuit în mod neoficial apelativul “Prințul Filip”).

Numele Windsor-Mountbatten este oferit persoanelor care intră în Familia Regală prin căsătorie, în timp ce varianta simplă, Windsor, este rezervată, ca și în cazul titlului de prinț/prințesă, celor care sunt descendenți ai familiei, atâta vreme cât sunt necăsătoriți (după căsătorie, de regulă, preiau numele Windsor-Mountbatten).

Acestea fiind spuse, numele de familie nu este, de fapt, prea important în cazul Familiei Regale, pentru că este rareori folosit. Membrii Casei Regale au privilegiul de a-și folosi numai prenumele (atunci când semnează documente oficiale, cum ar fi certificatele de căsătorie).

Meghan nu va putea obține cetățenie britanică decât abia după cinci ani în care să fi avut reședința oficială în Regatul Unit, așadar, este incert ce se va întâmpla pentru moment în cazul pașaportului său. Pe permisul auto, însă, Meghan va figura cu titlul său în schimbul numelui de familie.

Foto: hepta.ro

Categorii Lifestyle