Ce nuanţă de brunet ţi se potriveşte în 2016

Versace SS16

Dacă eşti brunetă ai putea crede, la prima vedere, că există prea puţine lucruri pe care poţi să le schimbi la părul tău fără să îl deteriorezi irevocabil. Ei bine, experţii vin cu propuneri îndrăzneţe pentru sezonul cald al acestui an, şi anume cu cele mai surprinzătoare reflexe, vizibile în special sub razele jucăuşe ale soarelui. (Foto sus: Versace SS16)

Dacă tenul tău are o nuanţă rece, atât pentru părul scurt, cât şi pentru părul lung, propunerile sunt în direcţia celor mai reci culori din paletă: albastru royal şi violet indigo. Nu te gândi la culoare în sine, ci imaginează-ţi brunetul intens pe care l-ai purtat şi până acum, învăluit într-o aură misterioasă, nuanţată şi colorată, care se dezvăluie doar câteodată, în razele soarelui.

Poţi să te joci cu noile tehnici în materie de colorare şi să optezi pentru balayage cu violet indigo, albastru royal sau chiar amândouă. Dacă ai ochii albaştri sau căprui închis spre negru, reflexele de albastru royal vor avea un efect spectaculos! Dacă ai ochii verzi sau căprui deschis, ţi se va potrivi mai bine nuanţa de indigo (Louis Vuitton, Rodarte, Versace). Vezi foto sus.

Brunetele care preferă un look clasic trebuie neapărat să ştie că nuanţa opacă de negru cărbune de la rădăcină până la vârfuri este una dintre vedete pe catwalk în ceea ce priveşte culoarea părului (Maison Margiela, Loewe, Emilio Pucci, Baja East).

Loewe SS16
Loewe SS16

Dacă tenul tău are un ton cald, păstrează-ţi rădăcina naturală, închisă la culoare, şi adaugă pe lungime cea mai spectaculoasă nuanță: espresso. Va rezulta tot un joc de reflexe care include brunet, ciocolatiu şi şatenul cel mai închis, toate cu un strop de miere, pentru a se potrivi cu pielea ta (Dolce & Gabbana, Chanel, Rodarte).

Dolce&Gabbana SS16
Dolce&Gabbana SS16

Truc stilistic: roagă hairstylistul să-ţi adauge două şuviţe de „espresso” la rădăcină, chiar în partea din faţă, pentru a-ţi contura privirea şi a-ţi scoate în evidenţă trăsăturile! O să te îndrăgosteşti imediat de noul tău look.

Pentru cele mai îndrăzneţe brunete, există şi varianta colorării vârfurilor, o altă direcţie a tendinţelor din sezonul cald a acestui an. Nuanţele cele mai intense de roz intens, turcoaz, vernil sau violet sunt foarte populare, mai ales aplicate pe lungime cu tehnica ombré, în varianta cu o singură culoare sau mai multe (Haider Ackermann, Vivienne Westwood).

Foto: hepta.ro