Ce nuanţă de blond ţi se potriveşte în 2016

isabel marant 2

Dacă eşti blondă, poţi cu siguranţă să te consideri cea mai norocoasă fată din lume în ceea ce priveşte alinierea la tendinţele pentru păr din acest sezon. Ȋn afară de posibilitatea simplă de a trece foarte uşor la o cu totul altă culoare, opţiunile pe care le ai dacă vrei să rămâi blondă sunt multe şi extrem de permisive. Există totuşi un element important care va determina reuşita schimbării tale: potrivirea nuanţei părului cu nuanţa tenului. (Foto sus: Isabel Marant SS16)

Dacă pielea ta are un subton rece, atunci neapărat şi nuanţa ta de blond trebuie să fie rece. Opţiunea numărul unu pentru primăvară-vară 2016 este blondul platinat care, la fel ca în modă, a revenit în tendinţe ca şi cum n-ar fi fost niciodată out (Alexander Wang, Louis Vuitton, Derek Lam).

Alexander_Wang
Alexander Wang SS16

Ai două variante în plus: creamy ash blonde – un amestec de blond platinat şi blond cenuşiu pe toată lungimea (Chanel, Rodarte, Max Mara, Tory Burch) sau summer ash blonde – cu rădăcinile într-o nuanţă de blond închis sau şaten deschis-gri şi lungimea în nuanţe de blond platinat, amestecat cu blond cenuşiu (Alexander McQueen, Gucci, Dolce & Gabbana, Givenchy).

blonde

Mai există şi opţiunea unei fantezii de culori, pe care să o adaugi blondului tău platinat: blond sidefat. Roz, bleu, vernil şi lila sunt nuanţele pe care experţii le propun ca degradé pe lungime, cu un blond aproape alb, sau cu tente argintii, pentru rădăcină (Michael Kors, Louis Vuitton, Roberto Cavalli, Vivienne Westwood).

Michael_Kors
Michael Kors SS16

Pentru blondele cu subtonul pielii cald, hairstyliştii specializaţi în culoare au preluat un concept deja cunoscut în machiaj: strobing. Tehnica de hair strobing pentru blond presupune amestecarea celor mai frumoase nuanţe de blond deschis, blond auriu, blond miere şi blond închis în nenumărate şuviţe, de la rădăcină până la vârf. Rezultatul este spectaculos, mai ales datorită tridimensionalităţii pe care o oferă părului, chiar şi atunci când nu este coafat (Rebecca Minkoff, Philip Plein, Chanel).

Şi pentru că nu se putea să avem un nou sezon fără o nouă culoare vedetă, trebuie neapărat să ştii şi despre bronde. Gândeşte-te la această nuanţă ca la un blond care a fost în vacanţă la mare pentru că, de fapt, chiar asta înseamnă: bronzed blonde. Este tot o nuanţă caldă, care ţi se va potrivi perfect dacă ai pielea ivoire, peachy sau neutră. (Marni, Chanel, Alexander Wang).

Marni
Marni SS16

Foto: hepta.ro