Ce ne-a plăcut la Couture Week

hepta_2480762

Săptămâna couture s-a încheiat, şi am reperat numeroase ţinute spectaculoase. Iată-le pe cele de care nu îmi pot dezlipi încă privirile:

Colecţia haute couture toamnă 2016 este ultima creată în duet de către Maria Grazia Chiuri şi Pierpaolo Piccioli şi abia aştept să văd cum romantismul pe care Chiuri l-a imprimat colecţiilor Valentino se va traduce în cele ale casei Dior, însă până atunci, mă bucur să admir această rochie al cărei bust este inscripţionat cu un citat din Shakespeare. Broderia, realizată pe voal de mătase, cuprinde fraza “If you love me I’m in your heart, if you hate me I’m in your mind”, şi, împreună cu detaliile din mărgele cusute manual, se traduce prin 580 de ore de lucru ale angajaţilor din atelierele Valentino.

A model walks the runway during the Valentino Haute-Couture Fall/Winter 2016/2017 show as part of Fashion Week on July 6, 2016 in Paris, France. Photo by Jerome Domine/ABACAPRESS.COM

Ador să amestec piese elegante cu elemente sport, aşa că nu e de mirare că ţinuta mea favorită din show-ul Jean Paul Gaultier este o rochie cu fustă creion şi talie peplum, acoperită toată în paiete, purtată alături de o jachetă windbreaker (care se încadrează perfect în look graţie broderiei complexe şi a detaliului din blană).

A model walks the runway during the Jean-Paul Gaultier Haute Couture Fall - Winter 2016/2017 show as part of Paris Fashion Week on July 06, 2016 in Paris, France. Photo by Aurore Marechal/ABACAPRESS.COM.

În general ador sacourile şi jachetele cu croială dreaptă, masculină, însă nu am putut totuşi trece cu vederea superbul sacou din defilarea Dior couture, cu talie peplum şi mâneci cu umerii drapaţi, alăturat unor pantaloni largi şi uşor evazaţi spre gleznă.

Défilé de mode Haute-Couture automne-hiver 2016/2017 "Christian Dior" à Paris

Look-ul care a deschis defilarea Maison Margiela a fost reluat la sfârşitul show-ului în varianta mai…purtabilă – mai exact, jacheta duster purtată iniţial cu susul în jos, a apărut în final purtată în varianta clasică, însă versiunea cu mâneci atârnânde şi strânsă în talie cu o curea, este ţinuta mea favorită dintre toate cele prezentate la ediţia curentă de show-uri couture.

13662571_10154283929713119_1737205414_o

Elie Saab este cunoscut pentru ţinutele cu broderii complexe şi aplicaţii spectaculoase, iar colecţia couture pentru toamnă 2016 nu a făcut, bineînţeles, excepție – unul dintre look-urile cheie este, după mine, această rochie cu detalii florale tridimensionale, poziţionate pe un fundal din mătase brodată cu fir metalizat.

A model walks the runway during the Elie Saab Haute Couture Fall/Winter 2016-2017 show as part of Paris Fashion Week on July 5, 2016 in Paris, France. Photo by Laurent Zabulon/ABACAPRESS.COM

M-am îndrăgostit iremediabil de acest mantou din colecția Atelier Versace, strâns în talie cu o centură, cu aer retro, şi decorat cu detalii de efect, precum aplicaţiile din mărgele transparente care lasă să se vadă pe dedesubt tonurile pastel de roz pudrat şi verde mentă, precum şi accentele subtile din satin de pe revere.

Atelier Versace Autumn Winter 2016 2017 Haute Couture Fashion Show Paris |
Topurile cu volan supradimensionat căzut pe umeri nu sunt un trend nou, însă Alexis Mabille a adus pe podiumul defilării pentru toamnă 2016 o varianta supradimensionată din satin de mătase, asortată unor pantaloni cu broderie pe lateral.

Alexis Mabille Winter 2016-2017 Haute Couture Fashion Show Paris |

Foto: hepta.ro