Ce mic dejun să mănânci ca să nu te îngrași. Sfaturi de la antrenor

Se spune despre micul dejun că trebuie să fie cea mai bogată masă a zilei, însă, atunci când îți dorești o siluetă armonioasă, este extrem de important ce consumi.

Flavius Ursachi, antrenor la Bodyshape Transformation Center, unde au slăbit mii de bucureșteni în mod sănătos, spune că un mic dejun proteic, slab în carbohidrați, este esențial pentru cei care vor fie să slăbească, fie să-și mențină silueta intactă. 

„În primul rând, stimulează sinteza proteică după o noapte întreagă în care nu ai mâncat nimic, hrănind masa musculară. Îți dă o stare de sațietate pe timpul zilei și te ajută să reduci mai rapid țesutul adipos. 

Încearcă să îți începi ziua cu 25-45 grame de proteină, în funcție de greutatea ta. O femeie care cântărește în jur de 50 de kilograme are nevoie de 25-30 grame de proteina, iar un bărbat de 100 de kilograme are nevoie de 45-50 grame de proteină”, explică specialistul de la Bodyshape Transformation Center.

“Acestea sunt doar câteva exemple de mic dejun proteic: Omletă cu legume sau omletă cu roșii și ciuperci. Mai poți opta pentru un iaurt cu pudră proteică și fructe de pădure sau o salată cu brânză de capră, iar dacă ai ceva timp la dispoziție, poți pregăti pește la cuptor cu legume și nuci”, adaugă antrenorul.

Categorii Lifestyle