Ce mănâncă membrii familiei regale din Marea Britanie

Care este mâncarea preferată a Reginei? Cine obișnuia să mănânce sănătos la Palatul Kensington? Renumitul Darren McGrady, cheful personal al Reginei și al Prințesei Diana, care, de-a lungul timpului, a gătit pentru importanți lideri politici – de la președintele Ronald Reagan la președintele George W. Bush – le-a povestit celor de la Women’s Wear Daily care erau preferințele familiei regale.

Regina Elisabeta a II-a

Regina preferă o dietă strictă, alcătuită din patru mese mici în fiecare zi. De obicei, aceasta alege pește la grătar cu salată sau orice altă combinație între proteine și verdețuri, evitând aproape de fiecare dată alimentele bogate în amidon. În plus, Regina nu este adepta excesului, motiv pentru care îi displace să irosească un fruct întreg doar de dragul de a decora un platou. Însă, conform lui McGrady, singurul aliment căruia nu îi poate rezista este… ciocolata, în timp ce desertul ei preferat e tortul de biscuiți și ciocolată. Ha, știam noi că nici măcar figurile regale nu pot rezista tentației!

Prințul Philip

McGrady spune că Ducele de Edinburgh, soțul Reginei Elisabeta a II-a, este gurmandul familiei regale, dar și un mare fan al alimentelor organice, cultivate chiar din grădina lui. Mai mult decât atât, acestuia îi place să gătească preparate din carne de vânat atunci când merge cu familia la Castelul Balmoral din Scoția.

Prințesa Diana

Din spusele lui Darren McGrady, dintre toți membrii casei regale, Diana era cea care avea cea mai sănătoasă alimentație. De regulă, aceasta voia să i se pregătească pește, pui și alte specialități vegetariene, evitând carnea roșie.

Prințul William & Prințul Harry

Spre deosebire de mama lor, cei doi prinți voiau numai alimente nesănătoase și chiar li se permitea să consume ce își doreau, chiar împotriva regulilor impuse de bone. „Prințesa Diana voia ca ei să fie copii obișnuiți”, a explicat McGrady.

Kate Middleton

Chiar dacă McGrady nu a mai era cheful familiei regale (acesta s-a mutat în 1998 în Statele Unite ale Americii) în momentul în care Kate Middleton a ajuns la Palatul Kensington, cei de la Delish.com au reușit să afle cum arată dieta sa. La fel ca Prințesa Diana, Ducesa de Cambridge este foarte atentă la ce mănâncă și preferă alimentele raw, fiind o fană a laptelui de migdale, a pepenelui și a salatei tabbouleh. În plus, Kate înțelege perfect importanța desertului, așa că reuniunile de familie organizate de ea se termină adesea cu o budincă de caramel sau o plăcintă cu dulceață.

Foto: hepta.ro

Categorii Lifestyle