Ce imprimeuri porți în această primăvară

imprimeuri

Ne așteptam și în acest sezon să vedem imprimeuri pe podiumuri, însă nu ne așteptam la asemenea abundență. Imprimeuri florale – flori mărunte à la anii ’60, generose și colorate ca-n anii ’70 –, geometrice, exotice, abstracte, tie-dye, pop-art, animal print etc. Ce e totuși diferit acum față de sezoanele trecute? Mixul și un no rule rulecare îți țintește în mod direct creativitatea. Practic, poți mixa printurile între ele, fără să ții cont dacă sunt din același registru ori dacă nuanțele pot fi asociate între ele, până când rezultatul te mulțumește. Pe scurt, tot ce e de făcut se-nvârte mai mult sau mai puțin în jurul experimentării – cuvântul-cheie când vine vorba de imprimeurile acestui sezon.

Tie-dye

Designerii au reintrodus pentru acest sezon deja aproape uitatul tie-dye și nu oricum, ci cât se poate de explicit, cu o oarecare trimitere către anii ’60, însă cu un twist modern. Tie-dye-ul este o tehnică veche, cu care suntem deja familiarizați, de vopsire a țesăturilor, însă variantele pe care ni le propun designerii sezonul acesta ne conving să îl introducem în garderobă – avem opțiuni și când vine vorba de culorile tari, vibrante, dar și pasteluri ori culori neutre. La Paco Rabanneși Collina Strada am văzut tricouri și ne-am amintit de vremeurile în care încercam să ne creăm propriile imprimeuri, la Proenza Schouler și Tome am văzut rochii din denim colorate, laR13 a tie-dye-ul a luat forme cât se poate de hippie, iar Prada și No.21 l-au reinterpretat într-o manieră mai elegantă.

Animal print

Snake, zebra, leopard – toate animal print-urile au traversat deja câteva sezoane și se mențin triumfante în topul listei tendințelor și pentru acest sezon. Prezența imprimeurilor a migrat de la subtil la foarte evident și am văzut leopard print în culori tari la Gucci, în culori neutre la Dolce & Gabbana și Burberry, care a îmbrățișat și varianta full look, cu un twist în ceea ce privește dimensiunile imprimeurilor, zebra print la Roberto Cavalli, snake print la Off-White – cam toate podiumurile au propuse piese cu imprimeuri.

animal print

Florale

Flori mărunte à la anii ’60, generose și colorate ca-n anii ’70, flori abstracte etc. – imprimeurile florale și-au găsit și ele locul aparte pe catwalk-urile sezonului. Erdem, Louis Vuitton, Alexander McQueen le-au propus pe costume structurate, rochii vaporoase, Simone Rocha le-a dus într-o zonă ceva mai retro.

imprimeuri florale

Grafisme

Avem polka dots, care vin interpretate într-o manieră contemporană, cu buline mari, evidente, sau în mix cu cu unele subtile, cum au fost variantele de la Rejina Pyo sau Carolina Herrera, Escada le folosit pentru a da costumelor strucutrate o notă jucăușă, iar Dolce & Gabbana a propus variante full look cu buline oversized. Stripes, checks cu twist abstract, grafismele vin în mai toate formele și se anunță foarte prezente în garderobele noastre de primăvară.

Styling tips

Introdu accente neon, precum pantalonii de bikeri, o helancă subțire ori o bustieră, într-un ansamblu format din piese cu imprimeuri precum snake print ori florale.

Fii creativă cu eșarfele cu imprimeuri, poartă-le în modalități neconvenționale transformă-le în topuri ori chiar rochii și poartă-le pe cap ori de câte ori îți permite outfitul.

Mixează imprimeuri diferite fără să îți propui să obții un look unitar, orice abatere de la regulă când vine vorba de printuri în acest sezon este permisă.

 Foto: hepta.ro