Ce gust are duminica ta? Încearcă rețeta de pui cu roșii propusă de chef Hădean

IMG_7636

Pui prea simplu de făcut, prea delicios pentru a nu fi făcut. Ca idee, pui roșii, pui ulei de măsline, pui usturoi, pui ceapă verde, pui busuioc, pui sare, pui pui, pui tava-n cuptor. Acum, să detaliez puțin pentru cei care nu sunt impresionați de stilul telegrafic.

IMG_7682

Pentru patru porții aveți nevoie de patru pulpe superioare de pui cu os și piele (recomand organic sau de la țară, poate că-i puțin mai costisitor, dar cu siguranță nu-i mai scump decât unul prost), un kilogram de roșii felurite, mari, mici, galbene, verzi, eventual chiar roșii. Apoi sare, piper, busuioc sau oregano (proaspete), trei linguri de ulei de măsline, niște căței de usturoi tânăr (și cel vârstnic face treaba, fiți pe pace), un fir de ceapă verde și o tavă în care să încapă toate astea. Puiul frecat bine cu condimentele, roșiile tăiate-n jumătăți ori sferturi, după caz, usturoiul și ceapa mărunțite, dar nu prea tare. Uleiul de măsline nu-i esențial, dar adăugat la final, după coacere, aduce o aromă faină-n poveste, cu condiția să fie un ulei aromat.

IMG_7605

IMG_7612

IMG_7623

Tava cu toate cele trebuie să stea 40 de minute în cuptorul încins la 180 de grade Celsius. Cu 10 minute înainte de finalul coacerii întoarceți pulpele cu pielea în jos (de aici înțelegeți că le-ați pus la copt cu pielea în sus). Garnitura poate fi orice, de la linte fiartă la risotto sau legume gătite la aburi.

IMG_7741

IMG_7634

Text și fotografii: Adrian Hădean (hadean.live)

Categorii Lifestyle