Ce gust are duminica ta? Încearcă rețeta de clătite americane recomandată de Chef Hădean

Clătitele americane sunt cele pe care le vedeți în filmele de la Hollywood și pe care oamenii le numesc pancakes. Dacă le faceți în cuptor nu se mai pot numi așa, că doar nu le mai faceți în tigaie. Nici nu cresc atât de mari dar pot fi făcute repede cantități mari. Clătitele americane se fac de obicei în tigaie. Cu o tigaie antiaderentă poți face economie destul de mare la ulei. Dacă alegi însă tava, cuptorul și foaia de copt, faci o economie de 100% la uleiul folosit pentru coacere.

Pentru 8 clătite aveți nevoie de: 200 g făină, 1 plic de praf de copt, 1 ou, 80 g zahăr, 200 ml lapte, 30 g unt, ¼ baton de vanilie, 15 g gem subțiat pentru fiecare clătită.

Amestecați oul, untul, zahărul, praful de copt și semințele din păstaia de vanilie. Adăugați făina și laptele și amestecați în continuare până la omogenizare.

Luați compoziția cu un polonic și turnați-o în tigaia stropită cu ulei sau așezați compoziția pe foaia de copt lăsând spațiu suficient pentru fiecare clătită.

Sau

Coaceți clătitele câte un minut și jumătate pe fiecare parte sau, dacă le faceți la cuptor, puneți tava în cuptorul încins la 200 de grade Celsius și țineți-o acolo 5-6 minute.

Pun pariu că o să le preferați pe cele coapte-n tigaie dar să știți că nici cele făcute la cuptor nu-s de aruncat.

Eu le-aș mânca pe post de gustare ori desert, mai degrabă decât la micul dejun, așa cum văd prin filme.

Să fiți sănătoși.

Foto: Cristian Burz / Text: Adi Hădean (hadean.live)

Citește și:

Ce gust are duminica ta? Încearcă înghețata de căpșune și cireșe recomandată de Chef Hădean

Categorii Lifestyle