Ce gust are duminica ta? Chef Hădean recomandă o combinație de pui cu paste

Pentru prânzul de ieri am încropit o mâncare ceva mai ușoară decât cele din săptămâna trecută dar nu lipsită de proteină de origine animală. Simțeam nevoia.

Am cumpărat câteva pulpe de pui, cu os cu tot (parcă rămân mai fragede așa, poate mă înșel, poate-i doar în mintea mea).

Pentru aromă-ardei iute, usturoi, pătrunjel.

Ca să nu mai pun sare dar și pentru a da mai multă consistență sosului din smântână dulce, am folosit o cană de parmezan.

Mai întâi am crestat pulpele până la os (vreau să se pătrundă, nu-mi place puiul în sânge) și le-am rumenit.

Am turnat două căni de apă în tigaie și am adăugat usturoiul și ardeiul iute. Am pus un capac și am lăsat să fiarbă încet timp de 20 de minute.

După 20 de minute am turnat peste pui o cană de smântână dulce și am pus și pătrunjelul.

Am pus repede și parmezanul și am mai lăsat pe foc încă 3-4 minute. Dacă mențineți focul foarte tare, parmezanul se va prinde ușor de fundul tigăii, lucru foarte bun pentru că rezultă o peliculă brună, ușor amăruie/sărată care contrastează într-un fel interesant cu smântâna.

Am stins focul și am răsturnat în tigaie pastele fierte (în apă cu sare, conform instrucțiunilor de pe ambalaj). Sunt atât de galbene nu pentru că ar avea ou, coloranțk sau făină din porumb într-însele ci datorită apusului care trimitea sulițe colorate prin fereastra mea.

Carnea făcută tocmai bine, gusturile toate la locul lor, balans perfect fără să fie nevoie de condimente.

Să fiți sănătoși!

Categorii Lifestyle