Ce gust are duminica ta? Chef Hădean recomandă crema de legume

Cremele din legume sunt disprețuite sau subestimate de mulți dintre concetățenii noștri. Nu reușesc să înțeleg motivele. Eu le găsesc grozave, ușor de făcut și de echilibrat și un bun mijloc de a împrieteni omul cu leguma. Am azi pentru voi o rețetă de cremă de legume un pic diferită de cele pe care vi le-am mai transmis. Iată:

Pentru 4 porții ai nevoie de 100 g morcov, 100 g țelină, 50 g pătrunjel rădăcină, 50 g praz, 50 g ceapă albă, 20 g usturoi, 150 g cartof, 100 ml smântână dulce, sare, piper, 1 rămurică mentă poaspătă, 1 rămurică busuioc proaspăt, 1 rămurică pătrunjel proaspăt.

Legumele curățate și tăiate în cuburi/rondele se pun la fiert în 2 l apă împreună cu condimentele și plantele aromatice. După ce sunt pătrunse toate legumele, scurge apa într-un vas, pasează legumele cu un blender și adaugă apa în care au fiert, până obții o consistență fluidă, cremoasă. Adaugă smântâna dulce doar înainte de a servi. Decorează cu crutoane și puțin ulei de măsline alături de 2-3 frunzulițe de busuioc sau oregano.

Să fiți sănătoși!

Text și foto: Adi Hădean (hadean.live)

Categorii Lifestyle