Ce gust are duminica ta? Chef Hădean îți spune ce să faci cu un… Piure reciclat

piure-reciclat-11

Una dintre preocupările mele e reducerea pe cât posibil a risipei de alimente, mai cu seamă din gospodăriile românilor, care aruncă mai mult decât supermarketurile și restaurantele la un loc. Suntem campioni la asta. Nu stau să judec de ce, prefer să ofer soluții, pe cât mă pricep, pe cât îmi vine. Iată una dintre ele.

Vorbim aici despre un piure din cartofi, dar sunt convins că povestea asta poate fi adaptată și la piure din alte legume (conopidă, mazăre, năut, țelină, păstârnac). Hai să spunem că ai făcut piure din cartofi pentru prânz. Ai făcut mai mult decât ai mâncat. Pui piureul în frigider și-l lași acolo până a doua zi dimineață. Apoi…

piure-reciclat-2

piure-reciclat-3

Scoți piureul din frigider și spargi două ouă. Bați ouăle. Amesteci ouăle bătute cu piure, pătrunjel, piper, poate puțină sare, în funcție de cât e de sărat piureul tău. Obții o pastă.

piure-reciclat-5

Pui la încins o tigaie, stropești cu ulei și frigi pasta, așezată din loc în loc, cu lingura. Atenție la temperatura tigăii. Dacă-i prea fierbinte, arzi pasta. Dacă nu, după un minut poți să întorci turtele cu o spatulă. Le mai frigi un minut. Eu le-am prăfuit cu parmezan ras și le-am combinat cu un salam crud-uscat de calitate și cu mozzarella. Roșiile uscate și caperele erau la îndemână și păreau că se vor potrivi. Așa a și fost.

piure-reciclat-8

piure-reciclat-16

Text și foto: Adrian Hădean (hadean.live)

Categorii Lifestyle